Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

R: Regeringen nøler med åbne standarder

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Valg:</b> Det Radikale Venstre vil have åbne standarder og frit valg, når det gælder it i det offentlige, så borgerne er så lidt hæmmede som muligt. Den kommende regering skal tænke stort på it-området, og politikerne skal vedkende sig ansvaret for Danmarks it-strategier.

Den radikale it-ordfører Morten Helveg Petersen er en skuffet mand. Han savner visioner og mindre berøringsangst over for åbne standarder og it-strategi.

Fredag den 14. januar behandlede Folketinget et radikalt forslag om åbne standarder i det offentlige, men forslaget er indtil videre strandet, fordi regeringen ikke 'kunne overskue de økonomiske konsekvenser', forklarer Morten Helveg Petersen.

Forslaget går ud på, at borgerne ikke skal tvinges til at bruge en bestemt softwareløsning i kontakten med det offentlige, uanset om det drejer sig om skoler, kommunen eller politiet.

- Det er mildest talt paradoksalt, når man tænker på, at regeringen er i gang med at gennemføre en kommunalreform, den heller ikke kender de økonomiske konsekvenser af, siger en oplagt, men lettere frustreret Morten Helveg Petersen.

- Vi vil være mere håndfaste, siger han på spørgsmålet om, hvad de radikale har tænkt sig at gøre anderledes end regeringen.

Tag en beslutning, Sander
Morten Helveg Petersen efterlyser i det hele taget nogle mere konkrete visioner i dansk politik.

- Åbne standarder er et af de få steder, hvor partierne er uenige. Alle kan blive enige om, at der skal være mere forskning. Men det primære er, at man får taget de strategiske beslutninger og får gennemført noget, siger Morten Helveg Petersen.

Ifølge ham er det en af politikernes fornemste opgaver at tage nogle beslutninger, der kan føre samfundet videre og drive erhvervslivet frem.

- Men det kræver jo, at man træffer en beslutning, siger Morten Helveg Petersen.

Og netop derfor føler han, at regeringen ikke lever op til sin målsætning om at gøre Danmark til en ledende it-nation, når den for eksempel ikke tager diskussionen om, hvor it-politikken skal hen.

- Det hænger jo ikke sammen, at Helge Sander siger, at vi skal være førende, og man så bakker ud. Den her diskussion griber ind i alt, hvad der har med it-politik at gøre, siger han.

Morten Helveg Petersen regner med at fortsætte med forslaget, når valget er vel overstået.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere