Dansk Folkeparti er det eneste parti, der har indset, at Danmark har behov for et særligt it-råd, mener partiets it-ordfører Jørn Dohrmann.
- De andre partier har sovet i timen, siger han.
Rådet skal være en visionær tænketank, der skal tænke banebrydende tanker og forslag til nye veje for it frem for at være en lovgivende instans.
- Regeringen har sagt, at den vil fremme it, men har ikke gjort nok for at sætte it helt øverst på dagsordenen, og den har i hvert fald ikke gennemført de tidligere valgløfter så grundigt, som man kunne have håbet på, siger Jørn Dohrmann.
Mere it i skolen
Han mener, at der ligger et stort arbejde foran den næste regering, hvis Danmark skal blive en førende it-nation.
Først og fremmest fokuserer Jørn Dohrmann på it i uddannelserne. Der skal flere computere ind i folkeskolerne og bedre it-undervisning,
- Det er en stor opgave. Du kan ikke blive god til it, hvis du skal dele en computer med 10 andre. Det går ud over de elever, der ikke har en computer derhjemme, forklarer Jørn Dohrmann.
Pengene skal komme fra en øget bevilling fra staten. Men Dansk Folkeparti tror ikke, det bliver et problem.
- Computere bliver billigere og billigere, og det skal vi altså prioritere som velfærdssamfund. Det giver en bedre indlæring og i sidste ende et bedre liv, siger han og advarer om, der kan komme en social slagside, hvis de kommende generationer ikke har lige muligheder for at tage it til sig.
Mindre monopol ? også på magten
Ifølge Jørn Dohrmann er Dansk Folkeparti imod patenter og monopoler inden for it- og teleområdet.
- Vi er interesserede i åbne standarder. Det skal være mere tilgængeligt for den enkelte at videreudvikle på teknologier og bryde monopoler, og det skal vi blive bedre til at støtte op om, siger Jørn Dohrmann.
En anden åbenhed og tilgængelighed som Dansk Folkeparti er interesseret i, er mere indflydelse på regeringens arbejde.
- Lige nu bliver vi holdt lidt udenfor af de gamle forligspartier, og det vil vi gerne ændre. Vi vil indgå i nogle aftaler og have fordelt opgaverne mere ud, for eksempel omkring vilkårene på telemarkedet, der mangler gennemskuelighed, mener Jørn Dohrmann.