Apples Tiger kommer før Longhorn

Det nye styresystem fra Apple kommer ud, før Microsoft kan få smølet sig færdig med Longhorn, siger Apples topchef Steve Jobs. Han løftede forleden sløret for Tiger, den nyeste version af styresystemet Mac OS X.

Apple er måske it-branchens svar på Sigfried og Roy. De to tyske Las Vegas-tryllekunstnere holder også deres tricks tæt ind til kroppen og er vældigt glade for kattedyr.

'Tiger' er navnet på Apples afløser til 'Panther', der også er kendt som styresystemet Mac OS X version 10.3.

Den skulle være i butikkerne til sommer, mens Microsoft venter helt til 2007 med at præsentere Longhorn.

Tiger har over 200 nye features, bedyrer Apples topchef Steve Jobs, der benyttede sin keynote-tale på Macworld-konferencen i San Francisco til begejstret at vise dyret frem.

Google og Microsoft er wanna-bes
Tigeren er som ventet baseret på en Unix-lignende kerne, FreeBSD, mens en af nyhederne er et 64-bit system, der giver ekstra saft og kraft til de mere krævende applikationer.

Søgefunktionen 'Spotlight' og multiprogrammet 'Dashboard' bliver især fremhævet som features, der gør en forskel.

Spotlight er bygget direkte ind i kernen af systemet og indekserer hele harddisken, så hele computeren kan gennemsøges.

Ifølge Steve Jobs er søgefunktionen mere end endnu et værktøj, fordi den netop har rod dybt inde i systemet. Han kaldte tilmed desktop-søgeværktøjerne fra Google og Microsoft for 'wanna-bes'.

Værktøjet Dashboard giver brugeren mulighed for at overskue en række miniprogrammer samtidigt.

Man fylder simpelthen det instrumentbræt-agtige program op efter behov, for eksempel med lommeregner, adressekartotek eller webservices som vejrudsigt og børskurser.

Fyr op under kopimaskinen
Analytikere peger på risikoen for at de mange nye features er for tunge, selvom de ser godt ud, og at Apple har en tendens til at vægte udseende højere end substans.

Vås, mener Steve Jobs, der dog fremhævede i sin keynote-tale, at Spotlight så meget pænere ud end konkurrenterne.

Nye teknologier såsom Core Image skulle desuden få Tiger til at føles hurtigere end tidligere versioner af OS X.

Apple benyttede lejligheden til at stikke til Microsoft, der har hovedkvarter i Redmond i staten Washington.

Store bannere med Tiger-logoet og sætninger som 'Introducing Longhorn' og 'Redmond, start your photocopiers' hang over alt til konferencen, der kunne ses som kronen på værket efter Apples mest forrygende år nogensinde målt på regnskabstallene.

Hysteri, retssager og protester
Men Apple har måttet sande, at succes koster. Spekulationerne om kommende produkter er mere end massive.

Før jul sagsøgte firmaet tre udviklere, der havde lækket en tidlig version af Tiger, og Apple har netop sagsøgt tre forskellige internet-bloggere, der kom lidt for tæt på Apples produktplaner.

Og mens Apples nye flagskibs-butikker verden rundt har over en million kunder om dagen, er der massive forbrugerprotester over, at priserne på Apple-produkter er langt højere i Europa end i USA ? og det selvom dollaren er historisk lav.

Relevante links

Rundtur i Tiger på Apples hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere