Siemens har vundet en historisk stor kontrakt med det offentlige, da driften af Forsvarets management- og ressourcestyringssystem, Demars, er gået til den tyske virksomheds danske it-selskab.
- De kriterier, der lå til grund for valget af Siemens som udbudsvinder, var vurdering af kvaliteten af den tilbudte løsning, leveringssikkerheden, de tilbudte priser og vilkår for personale som virksomhedsoverdrages eller udlånes, ræsonnnerer Forsvaret i en meddelelse.
Fire år
Kontrakten strækker sig over fire år og er blevet vurderet til at have en værdi på mellem 150 og 200 millioner kroner om året, hvis hele driften blev outsourcet. Det er dog ikke blevet tilfældet.
Driften af de koncernfælles it-systemer til 15.000 pc'er vil Forsvaret nemlig selv stå for i fremtiden.
Kontrakten blev vundet i konkurrence med IBM og favoritten CSC, der måtte se sig overvundet af Siemens, der har været vurderet som outsider i spillet om Forsvars-kontrakten.
KMD, NNIT og Hewlett-Packard trak sig ud af kampen allerede i efteråret 2004.
Demars skal bruges til økonomistyring, materielforvaltning og administration af de omkring 30.000 ansatte i Forsvaret. Siemens overtager driften af Demars fra IBM, der hidtil har drevet systemet.
Der var to hovedopgaver i udbuddet. Den ene var de opgaver, der berører Demars. Den anden del af opgaven bestod i drift af de øvrige it-systemer, som var med i udbuddet. Det var den såkaldte koncernfælles it-infrastruktur, som blandt andet omfatter Forsvarets interne it-netværk (FIIN), lokalnet og 15.000 pc'er.
- Her var vurderingen, at tilbuddene på denne del af opgaven ikke var økonomisk attraktive. Derfor varetager Forsvaret selv denne opgave fremover, lyder forklaringen fra Forsvaret.
Forsvaret vil dog en gang om året få vurderet, hvorvidt det kan betale sig at driften af de koncernfælles it-systemer foretages i egne rækker eller om denne del af driften igen skal i udbud.