Mandagens aviser om it

Kasper Rørsted skifter til vaskepulver. Gatetrade skifter ud i toppen. 3's kundevækst koster dyrt. Hjemme-pc'er er igen populære. CSC sælger printcenter til Strålfors. Phishing-angreb rammer Danmark i 2005. Domstole halter med e-fakturaer.

Kasper Rørsted skifter til vaskepulver

Kasper Rørsted, der i sommer fik sparket som europæisk direktør for it-virksomheden Hewlett-Packard, er nu at finde som personaledirektør (HR) for det tyske vaskepulverselskab Henkel. Virksomheden har mere end 50.000 ansatte og solgte sidste år for 70,5 milliarder kroner. "Jeg har fået nogle ekstremt interessante tilbud, og det er helt tilfældigt, at jeg nu havner i Tyskland. Jobbet hos Henkel var det bedste tilbud," siger Kasper Rørsted. (Berlingske Tidende)

Gatetrade skifter ud i toppen

Steen Gede forlader som planlagt sin post som administrerende direktør i e-handelsportalen, Gatetrade. Den tidligere Topnordic-direktør Claus Johansen er ny topchef. Skiftet blev aftalt allerede i sommer, da Ib Kunøe købte den stærkt tabsplagede virksomhed. (Børsen)

3's kundevækst koster dyrt

Nye beregninger viser, at mobilselskabet 3 i første halvår af 2004 har investeret store tocifrede millionbeløb i at øge sin kundebase fra 3.450 kunder til 50.000. Hver ny kunde har i gennemsnit kostet mere end 2.000 kroner ? primært på grund af de kraftigt sænkede priser på 3-telefonerne. (Jyllands-Posten)

Hjemme-pc'er er igen populære

En hjemme-pc med tilskud fra arbejdsgiver og staten er igen blevet populært hos især de store virksomheder, efter fortidens problemer med fejl og dårlige leveringer. "Nu er der endelig gået hul på bylden. De seneste fire måneder har udgjort 70-75 procent af hele årets omsætning på området, så det er blevet et interessant marked, der snart er lige så stort som detailsalget. Tidligere var forholdet 20-80," siger salgschef Jens Brøchner, ansvarlig for hjemme-pc-salget gennem syv år hos Hewlett-Packard. (Berlingske Tidende)

CSC sælger printcenter til Strålfors

CSC har solgt sin division for print og kuverteringsydelser til den svenske Strålfors-koncern, der med et hug overtager 40 procent af det danske marked. Printcentret omsætter for godt 125 millioner kroner om året og beskæftiger 82 medarbejdere, som fortsætter hos Strålfors. (Berlingske Tidende)

Phishing-angreb rammer Danmark i 2005

Internationalt er phishing-fænomet slået stærkt igennem. Nu forudser eksperter på området, at Danmark står for tur. Vi skal vænne os til falske hjemmesider, der forsøger at aflure danskernes bank- og kreditkortoplysninger. "Vi har endnu stort set været forskånet for sådan nogle sager, men vi er klar over, at det desværre kun er et spørgsmål om tid," siger politiassesor Birgitte Mathiesen fra Københavns Politi. (Berlingske Tidende)

Domstole halter med e-fakturaer

Danmarks domstole har bedt om et års udsættelse på kravet om elektroniske fakturaer, fordi enkelte domstole slet ikke kan modtage fakturaerne i det valgte format. Domstolene kan ikke modtage regningerne i PDF-format, og må i øjeblikket skrive regningerne ud på papir og indtaste dem på ny i bogholderisystemet. (Berlingske Tidende).




IT-JOB

Mobilplan ApS

Content Creator

Euronext Securities

Software Developer

Gehl Architects ApS

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere