Kommuner sylter digital signatur

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Opdateret:</b> Danskere med adressebeskyttelse i CPR-registret må fortsat vente på at få en digital signatur, fordi kommunerne sylter sagen. Kommunerne får nu en mindre opsang af Kommunernes Landsforening, fordi de ikke melder ind til TDC, hvor borgerne kan få udleveret pinkoder.

TDC kan stadig ikke sende pinkoder til den digitale signatur til de godt 30.000 danskere, der har adressebeskyttelse.

Før kunne TDC ikke sende koden, fordi CPR-registret ikke må oplyse disse borgeres adresser. Nu kan TDC ikke sende pinkoden, fordi kommunerne ikke kan finde ud af at sende deres egne adresser til TDC.

Slagplan uden slagkraft
Kommunernes Landsforening, KL, har sammen med IT- og Telestyrelsen lavet en plan for, hvordan kommunerne kan være udleveringssted for de pinkoder, TDC sender ud til de borgere, der ønsker digital signatur.

Kommunerne skulle simpelthen bestemme sig for et kommunalt udleveringssted, skrive det ind i et vedhæftet Excel-ark og sende det tilbage til TDC.

For en måned siden sendte KL derfor en mail ud til samtlige kommunaldirektører og gav kommunerne en måneds frist til at vende tilbage. Det er der kun mellem 10 og 20 procent af kommunerne, der har gjort.

Falder mellem to stole
- Det er forskelligt, hvordan de enkelte kommuner er organiseret, og hvem der kan stå for det her, siger Jakob Harder, chefkonsulent i KL.

Ifølge ham spiller strukturreformen kun en mindre rolle i forsinkelsen.

- Det handler nok snarere om, at det her falder mellem flere stole. Kommunerne ikke kan finde ud, hvilken del, det her hører under. Det var derfor vi skrev til kommunaldirektørerne, men de er jo travle og det giver jo en ekstra forsinkelse, forklarer Jakob Harder.

Nu har KL sendt endnu en opfordring af sted, og Jakob Harder regner med, at der vil være styr på proceduren om en måned. Ellers vil KL simpelthen tage røret og ringe rundt til kommunerne for at få et svar.

Den administrative byrde i forbindelse med arbejdet med at opbevare og derefter udlevere brevene til borgerne skulle ikke være overvældende.

- Vi forventer ikke den store efterspørgsel, men derfor skal det jo være i orden alligevel, siger Jakob Harder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere