Dansk spiludvikler solgt for ni millioner

Det danske spilfirma Rezet er blevet købt op af den tabsramte svenske softwareudvikler Daydream. Trods tidligere aktiedyk og underskud hos Daydream er det danske spilfirma begejstret for aftalen, der giver firmaet for ni millioner kroner Daydream-aktier.

Det danske spilfirma Rezet.net er blevet købt af det børsnoterede svenske firma Daydream Software, der specialiserer sig i mobilspil. Daydream har især markeret sig med Botfighters, et positionsbaseret multiplayer-spil.

Som betaling får Rezet 3.882.000 B-aktier i Daydream ? de er ni milloner danske kroner værd i dagens kurs.

- Daydream kommer med produktudviklingskasketten på, og vi kommer med distributionskasketten. Vi har landet en del gode aftaler, og det har været det, der har gjort os attraktive, siger Mads Verner Jørgensen, nuværende direktør i Rezet.

Hans nye chef hedder Håkan Persson, der bliver direktør for den nye konstruktion, der sandsynligvis får navnet Daydream Danmark.

- Vi har ikke gjort det for at få en stor sum penge, men for at bygge det her firma op, siger Mads Verner Jørgensen.

Turbulens og tab
Rezet er lige knap et år gammelt og har indtil videre haft en omsætning på cirka fem millioner kroner. Selskabet er kommet ud af perioden med et pænt, rundt nul på bundlinien og fire ansatte.

Rezet leverer indhold og spil til en lang række firmaer i Danmark, herunder både Unwire, TDC og mobilselskabet 3. Derudover står Rezet for at udvikle blandt andet bag spil til det nuttede, men voldelige tegneserieunivers 'Happy Tree Friends'.

- De havde kort sagt de rigtige relationer. Vi vil være med til at konsolidere branchen, og vi ser hele tiden efter nye muligheder, begrunder Håkan Persson opkøbet.

Han er i øvrigt tidligere direktør i Aspiro og var med til at starte Telia op i Danmark.

Med Daydream har han fundet et firma, der har haft en gevaldig søgang gennem de seneste år.

I 2004 er aktien styrtdykket, og resultatet på bundlinien gik indtil september fra ondt til værre. Sidste år var resultatet minus 10,4 millioner kroner ? 30. september var underskuddet vokset til et stort fedt minus på 13 millioner kroner.

Ny start
Derfor satte Daydream flere aktier i omløb, og selskabet skulle på den måde have skaffet 14,2 millioner kroner.

Turbulensen hos Daydream og det følgende heftige aktiedyk har ikke fået Rezet til at tvivle på det profitable i at skrive under på aftalen.

- Man kan ikke bruge historikken til noget i det her marked. Der er en rigtig god kemi og vi tror, vi kan bygge en god fremtid sammen. Vi tror på en ny start, siger Mads Verner Jørgensen fortrøstningsfuldt.

Daydream forventer at købet vil give firmaets nye konstruktion en øget omsætning på lige under ti millioner kroner og en positiv bundlinie i 2005.

- Vi har skiftet strategi, og vi kommer ud året som en fokuseret og stabil virksomhed, mener Håkan Persson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere