Dansk spiludvikler solgt for ni millioner

Det danske spilfirma Rezet er blevet købt op af den tabsramte svenske softwareudvikler Daydream. Trods tidligere aktiedyk og underskud hos Daydream er det danske spilfirma begejstret for aftalen, der giver firmaet for ni millioner kroner Daydream-aktier.

Det danske spilfirma Rezet.net er blevet købt af det børsnoterede svenske firma Daydream Software, der specialiserer sig i mobilspil. Daydream har især markeret sig med Botfighters, et positionsbaseret multiplayer-spil.

Som betaling får Rezet 3.882.000 B-aktier i Daydream ? de er ni milloner danske kroner værd i dagens kurs.

- Daydream kommer med produktudviklingskasketten på, og vi kommer med distributionskasketten. Vi har landet en del gode aftaler, og det har været det, der har gjort os attraktive, siger Mads Verner Jørgensen, nuværende direktør i Rezet.

Hans nye chef hedder Håkan Persson, der bliver direktør for den nye konstruktion, der sandsynligvis får navnet Daydream Danmark.

- Vi har ikke gjort det for at få en stor sum penge, men for at bygge det her firma op, siger Mads Verner Jørgensen.

Turbulens og tab
Rezet er lige knap et år gammelt og har indtil videre haft en omsætning på cirka fem millioner kroner. Selskabet er kommet ud af perioden med et pænt, rundt nul på bundlinien og fire ansatte.

Rezet leverer indhold og spil til en lang række firmaer i Danmark, herunder både Unwire, TDC og mobilselskabet 3. Derudover står Rezet for at udvikle blandt andet bag spil til det nuttede, men voldelige tegneserieunivers 'Happy Tree Friends'.

- De havde kort sagt de rigtige relationer. Vi vil være med til at konsolidere branchen, og vi ser hele tiden efter nye muligheder, begrunder Håkan Persson opkøbet.

Han er i øvrigt tidligere direktør i Aspiro og var med til at starte Telia op i Danmark.

Med Daydream har han fundet et firma, der har haft en gevaldig søgang gennem de seneste år.

I 2004 er aktien styrtdykket, og resultatet på bundlinien gik indtil september fra ondt til værre. Sidste år var resultatet minus 10,4 millioner kroner ? 30. september var underskuddet vokset til et stort fedt minus på 13 millioner kroner.

Ny start
Derfor satte Daydream flere aktier i omløb, og selskabet skulle på den måde have skaffet 14,2 millioner kroner.

Turbulensen hos Daydream og det følgende heftige aktiedyk har ikke fået Rezet til at tvivle på det profitable i at skrive under på aftalen.

- Man kan ikke bruge historikken til noget i det her marked. Der er en rigtig god kemi og vi tror, vi kan bygge en god fremtid sammen. Vi tror på en ny start, siger Mads Verner Jørgensen fortrøstningsfuldt.

Daydream forventer at købet vil give firmaets nye konstruktion en øget omsætning på lige under ti millioner kroner og en positiv bundlinie i 2005.

- Vi har skiftet strategi, og vi kommer ud året som en fokuseret og stabil virksomhed, mener Håkan Persson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere