På den taiwanske Foxconns-fabrik i Zhengzhou i Kina protesterer arbejderne mod dårlige arbejdsforhold og covid-isolation.
Og det kan, ifølge analysebureauet Morgan Stanley få konsekvenser for Apple og produktionen af iPhone-modellerne 14 Pro og 14 Pro Max.
For det er nemlig på denne fabrik, at mellem 70 og 80 procent af netop disse to modeller produceres. Og de mange protester resulterer sandsynligvis i et i et produktionstab i år på seks millioner enheder ifølge bureauet.
Derfor kommer der sandsynligvis til at ske en større vandring fra Kina mod Indien inden for ganske få år.
I forvejen gjorde spændinger mellem Kina og USA det politisk udfordrende for de amerikanske producenter at have fabrikker i Kina. Og med tilbagevendende corona-problemer, og alt hvad det medføder af uroligheder, går den ikke længere, mener eksperter, ifølge Reuters.
Finans- og bankkoncernen J.P.Morgan forventer, at Apple flytter omkring 5 procent af iPhone 14-produktionen til Indien fra slutningen af dette år og vil lave en ud af fire iPhones i Indien i 2025.
Desuden anslår koncernen, at omkring 25 procent af alle Apple-produkter, inklusive Mac-pc'er, iPads, Apple Watches og AirPods, vil blive fremstillet uden for Kina i 2025 mod 5 procent nu.
Dog bliver det en langstrakt proces at skifte. Del fordi Kina stadig på nuværende tidspunkt, trods lavere kapacitet til produktion, stadig er det land, der kan levere den største kapasitet.
"Kinas forsyningskæde kommer ikke til at fordampe natten over," sagde Eli Friedman, en lektor ved Cornell University, der studerer arbejdskraft i Kina til Reuters.
"Afkobling er bare ikke realistisk for disse virksomheder i øjeblikket," sagde han, selvom han forventede, at diversificeringen ville accelerere.
Lange ventetider på populære iphones
For at se, hvad seks millioner tabte enheder, betyder for Apple, blev der til sammenligning sidste år solgt 240 millioner enheder af alle modeller fra Apple. Det svarer til omkring 30 procent af kapaciteten på fabrikken.
Det skriver det norske medie Digo.no.
Økonomisk kan de gå hen at blive et større problem, da det er disse to modeller, som hardware-producenten tjener de flest penge på.
Ventetiden på en ny 14 Pro-model er allerede steget til 37 dage i USA.
De kinesiske arbejdere på fabrikken bor på campusser omkring fabrikken, og mange er den senste tid flygtet, efter at myndighederne har indført strenge isolationsforanstaltninger.
Der har været mangel på mad blandt fabriksbeboerne, og strejker er opstået på grund af lønforhold og den dårlige håndtering af karantænen.
Morgan Stanleys estimerede tab for Apple kom før rapporter om vold på fabrikken kom frem. Derfor kan det oriensynligt blive endnu værre endnu.
Og problemerne kan også let brede sig, da Apple langt fra er ene om at få produceret sine varer i Kina, som lige nu har store problemer med at få den nye Covid-variant under kontrol.