Datatilsynet får 1,5 mio. til strukturreform

Justitsministeren har efter pres fra oppositionen fundet halvanden million kroner til Datatilsynet. De skal løfte opgaven med strukturreformen. Pengene vil ikke række langt, men de hjælper, mener Datatilsynets direktør, Janni Christoffersen.

Lidt har også ret. Derfor er Datatilsynet glad for at have fået en mini-saltvandsindsprøjtning på en engangs-bevilling på halvanden million kroner til at klare det ekstra arbejde, der følger med den kommende strukturreform.

Men pengene forslår som en skrædder i helvede.

- De her penge får hurtigt ben af gå på. Vi er altid glade for ekstra penge, men denne pose penge får ikke indflydelse på antallet af inspektioner. Det ville kræve en varig forøgelse af vores bevilling, siger Janni Christoffersen, administrerende direktør i Datatilsynet.

Halvanden ekstra medarbejder
Janni Christoffersen anslår, at pengene rækker til en eller halvanden ekstra sagsbehandler i en periode.

Det er ikke meget, når Datatilsynet skal kigge på de sager, der allerede ligger hos kommunerne, hvor Datatilsynet samarbejder med Kommunernes Landsforening om forespørgsler om digital forvaltning.

Og nu skal der arbejdes ekstra.

For pengene har justitsminister Lene Espersen (K) fundet, efter SF og Enhedslisten kom med en officiel forespørgsel om, hvordan regeringen havde tænkt sig, at Datatilsynets ressourcer skulle matche arbejdet i forbindelse med strukturreformen.

- Vi kan forudse, at vi får anmeldelser og flere sager, der handler om brud på persondataloven. Kommunerne har i forvejen en del sager. Oven i det er der arbejdet med den digitale forvaltning, siger Janni Christoffersen.

Datatilsynet og dets direktør er dog ikke skræmt af de manglende midler.

- Det er en utroligt spændende proces at vende op og ned på Danmarkskortet. Vi skal overveje, hvordan vi udnytter det bedst muligt og blandt andet får skabt en velfungerende digital forvaltning, siger Janni Christoffersen.

Kan ikke tage toppen

Selv om pengene falder på et tørt sted, vil det ekstra mandskab langt fra kunne få taget toppen af den pukkel af sager, der allerede ligger på tilsynets bord i skrivende stund.

- Vores sagsbehandlingstid er stigende, og det ændrer sig nok ikke. Vi har et efterslæb på det biotekniske område, og vi skal se at få snakket med selskaber, der opbevarer biologisk materiale, siger Janni Christoffersen.

Hun nævner det nylige Microsoft-gate, hvor softwaregigantens danske afdeling sendte mails ud med mange hundrede synlige modtageradresser. Det er ulovligt, men Datatilsynet har ikke ressourcer til at gøre meget ved denne type sager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere