Dansk Ericsson-chef fyret efter strategi-knas

Ericsson har fyret sin danske chef, Tom Lundberg, på grund af stærk uenighed om hvilken retning, den danske del af virksomheden skulle styres i. Balladen fik Tom Lundberg til selv at foreslå en fyring, hvilket ledelsen var med på. Nu pusler han med nye ideer.

Ericssons chef i Danmark, Tom Lundberg, er med øjeblikkelig virkning blevet afskediget efter kun et år på posten.

Ifølge Tom Lundberg er fyringen motiveret af en konflikt om strategien for driften af den danske forretning.

Balladen førte til, at han selv kraftigt opfordrede den internationale ledelse til at fyre ham.

Grundlæggende uenige
- Vi har dybtliggende forskellige opfattelser af, hvad det vil sige at drive virksomhed i Danmark. Det betød, at det var svært for mig at blive siddende og derfor har jeg opfordret Ericsson til, at vi fandt en løsning, som den vi nu har fundet, siger Tom Lundberg.

Han ønsker ikke at uddybe fyringen nærmere. Heller ikke Ericsson i København vil uddybe bruddet med Tom Lundberg.

Tom Lundberg har endnu ikke fundet noget nyt at rive i, men pusler med et par forskellige ideer.

- Jeg er 100 procent afklaret om situationen og må nu videre, ligesom Ericsson må videre. Og jeg håber det bedste for Ericsson, siger Tom Lundberg.

Indtil videre er det Steinar Tveit, som er nordisk og baltisk chef, som vil varetage ledelsen i Danmark, mens Ericsson leder efter en permanent afløser til Tom Lundberg.

Tom Lundberg kom fra en stilling som salgsdirektør i Ericsson og har været i selskabet siden 1999. Inden da har han været beskæftiget i it-branchen i 16 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere