66,7 milliarder kroner. Så meget har ejerne af de førende kinesiske chip-producenter tabt på en enkelt dag siden USA mandag indførte skrappe begrænsninger.
Begrænsningerne sigter mod at gøre det svært for Kina at få adgang til amerikanske teknologier til blandt andet produktion af chip. Og her er USA på en række områder førende.
Meldingen om de skrappe eksport-begrænsninger har omgående fået aktiekurserne for de store kinesiske chip-producenter til at styrtdykke.
Det er et klart signal om, at disse store producenter er afhængige af amerikansk teknologi for at kunne klare sig i et stærkt konkurrencepræget og høj-teknologisk marked.
De kinesiske chip-producenter sidder i dag samlet set på omkring 25 procent af det globale chipmarked.
Aktiekursen for Kinas største chip-producent, Semiconductor Manufacturing International Corp, er således dykket med fire procent, mens Hua Hong Semiconductor er faldet med 9,4 procent og Shanghai Fudan Microelectroniscs aktiekurs er dykket med hele 20,2 procent.
Samtidig er Naura Technology faldet med 10 procent. Også aktiekurserne for ACM Research Shanghai og Advanced Micro-Fabrication Equipment er dykket, skriver Financial Times.
De amerikanske begrænsninger betyder også, at amerikanske virksomheder og amerikanske borgere kun må arbejde for og med kinesiske chip-producenter, hvis de får specifik tilladelse fra de amerikanske myndigheder.
Mange af de nyere kinesiske chip-selskaber er ikke børsnoterede, men det regnes for givet, at de på samme måde som de store på børsen rammes af de amerikanske begrænsninger.
Ifølge Financial Times står de nye amerikanske regler til at få konsekvenser langt ned gennem supply chainen.