Artikel top billede

(Foto: PR)

Streaming: Netflix slukker lysene i Europa

Fra 28. oktober fortæller en helt ny filmatisering af den klassiske bog om 1. Verdenskrig Intet nyt fra Vestfronten om gru og meningsløs krig.

Den britiske udenrigsminister Sir Edward Grey havde som bekendt ret, da han ved udbruddet af 1. Verdenskrig forudså, at "The lamps are going out all over Europe, we shall not see them lit again in our life-time.”

De følgende fire års masseslagteri skræmte de vestlige regeringsledere så meget, at de siden gav Hitler lidt for god tid og plads til at bygge sit Tusindårsrige.

En af de allerbedste fortællinger om skyttegravskrigens rædsler er stadig Intet nyt fra Vestfronten af den tyske veteran Erich Maria Remarque. Den var også blandt de første bøger, der røg på bålene, da nazisterne kom til magten.

Historien er siden filmatiseret flere gange, og 28. oktober kommer en helt ny udgave til Netflix.

Det er en tysk produktion, der havde premiere på Toronto International Film Festival i sidste måned og som udmærker sig ved – for første gang i mere end 40 år – at gøre historien tilgængelig for et moderne publikum med tidssvarende scenografi.

Ved begyndelsen af Intet nyt fra Vestfronten glæder den unge, tyske soldat Paul Baumer sig til snart at marchere sejrrigt mod Paris med sine kammerater.

I stedet havner de rædselsslagne og desillusionerede i mudrede og sygdomsbefængte skyttegrave, mens masseslagterierne fortsætter uden mål og med.

Undervejs krydsklippes til scener fra hovedkvarteret, hvor tyske politikere og generaler over fejlfrit poleret porcelæn og krystalglas skændes om, hvorvidt man skal klø på eller søge en fredelig vej ud af rædslerne, selv om det vil plette deres ulastelige renommé.

Se traileren til Intet nyt fra Vestfronten her.

Det tegner lovende. Skulle nogle stadig tænke, at livet er for kort til tyske krigsfilm, så er der i hvert fald talrige eksempler på det modsatte.

Tag blot Das Boot, Stalingrad og naturligvis Der Undergang.

Dertil skal nævnes den fremragende serie Unsere Mütter, unsere Väter (eng. Generation War) fra 2013. Serien lå i en periode på dr.dk, men er p.t. ikke umiddelbart til at finde online på streamingtjenester herhjemme.

Til gengæld kan den bestilles hjem på biblioteket, hvis man har mod på at håndtere noget så altmodisch som en DVD.

Titel: Intet nyt fra Vestfronten
Får premiere på Netflix 28. oktober




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere