Juniper Networks opruster i Danmark

Med nyt kontor i Tuborg Havn i Hellerup og kraftig vækst i medarbejderudvidelsen på nordisk plan accelererer Juniper Networks sin satsning i Danmark og det øvrige Norden, som koncernen igen har i kikkerten som et godt område til at gå på opkøbsjagt.

Juniper Networks, der producerer netværksudstyr, har med tre års forsinkelse åbnet kontor i Danmark.

Oprindeligt var det planen, at Juniper ville åbne kontor i Danmark for flere år siden, men det satte it-boblens endeligt og krisens indtog en stopper for. Den holdt nemlig Junipers fokus på produktudvikling snarere end salg.

Nu skal konkurrencen med storebror Cisco intensiveres, efter at der igen er kommet gang i markedet.

- Frugten af produktudviklingen er nu lanceret med succes. Det gør, at vi trykker på speederen rent salgsmæssigt og åbner kontorer i stort set alle de lande, som vi ikke har været repræsenteret i før, siger Bjarne Lauritzen, der er administrerende direktør for Juniper i Danmark og chef for Norden.

Opruster på medarbejderfronten

Han har været i Juniper siden årsskiftet, da han kom fra syv års ansættelse hos konkurrenten Cisco.

I år har han været med til udvide staben i Juniper i Norden fra fem til 30 ansatte.

- Vi skal ansætte en del flere næste år, påpeger han, men vil ikke slynge om sig med tal.

Juniper Networks sælger via forhandlere, men åbningen af salgskontorerne skal øge fokus hos kunderne for selskabets produkter.

- Vi startede med store teleoperatører som de primære og næsten de eneste kunder. Nu fokuserer vi også på de mindre teleoperatører, på service-providers og vi er også gået ind i privat-segmentet, siger Bjarne Lauritzen.

Flere opkøb på vej

I februar foretog Juniper Networks et kæmpe opkøb til en værdi af 23 milliarder kroner, da selskabet overtog Netscreen, der producerer sikkerhedssoftware til netværk. Og opkøbsiveren fortsætter.

Topchefen, Scott Kriens, citeres torsdag i den tyske udgave af Financial Times for at selskabet overvejer opkøb af mindre rivaler.

- Vi undersøger markedet i alle retninger, og vi kan bruge vores kontantbeholdning på 1,5 milliarder dollar (8,5 milliarder kroner) til dette, siger Scott Kriens.

Norden i fokus

Selskabet har endnu ikke valgt ofre for sine opkøbsplaner, men er blandt andet på udkig efter specialister inden for VoIP og trådløs internet-adgang.

- Jeg havde besøg af Scott i forgårs. Han er meget interesseret i det nordiske marked, fordi vi på mange områder er i front i anvendelsen af bredbånd og anvendelsen af applikationer via bredbånd, siger Bjarne Lauritzen.

Han understreger, at topledelsen i Juniper Networks med sikkerhed holder fingeren på den nordiske puls, for at følge med.

- De trends vi oplever i Norden, forventer Scott Kriens, at se andre steder om et halvt til et helt år, siger Bjarne Lauritzen.

Ud over Norden er især Korea og Japan i fokus, når Juniper Networks skal læse trends for anvendelsen af bredbånd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere