Peugeot-bøvl gavner dansk it-virksomhed

It-virksomheden ADP Dealer Service har vist stærk salgs- og indtjeningsvækst i regnskabsåret 2003/04 ? godt hjulpet af Peugeot, der har søgt hjælp hos ADP på grund af bøvl med sit eget system, der er leveret af EDS Danmark.

Lysere tider i bilbranchen og problemer hos konkurrenterne har løftet både salg og indtjening hos ADP Dealer Service, der fra Vejle leverer it-løsninger til autobranchen.

ADP har udviklet og sælger it-løsninger til bilforhandlere og importører, som ofte får dikteret fra fabrikanterne, hvilke brugergrænseflader, der skal installeres.

Efter et par sløve år oven på årtusindeskiftet, hvor forretningen var præget af salgsdyk og underskud, er der igen gang i bilmarkedet, og forhandlere og importører investerer igen i it.

- Efter 2000-investeringerne var forhandlerne ikke særligt interesserede i at opgradere systemerne. Nu er opsvinget en faktor, men også en afklaring af gruppeundtagelsen i konkurrencelovgivningen har givet ro til at der igen investeres, siger Henrik Flensborg, der nu er viceadministrerende direktør i ADP's europæiske organisation.

ADP Dealer Service Denmark ApS Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Omsætning162169
Resultat af primær drift (EBIT)20,27,1
Resultat før skat 21,312,1
Resultat14,98,5
Egenkapital7762,1
Gennemsnitligt antal ansatte169161

Ændringen i konkurrencelovgivningen betyder ifølge ADP, at bilforhandlerne i fremtiden i højere grad vil forhandle flere mærker, og det vil kræve yderligere it-kraft.

Europæisk udviklingscenter i Vejle

På overfladen ser det ud som om salget er gået tilbage i selskabet, men det skyldes en større udviklingsopgave, som den danske division udførte for det amerikanske moderselskab sidste år.

Salget i Danmark steg 21 procent til 90 millioner kroner i regnskabsåret, og generelt for ADP Danmark steg overskuddet 75 procent til knap 15 millioner kroner ud af et samlet salg på 162 millioner kroner.

Den danske division leder også tropperne i Sverige og Norge, hvor Henrik Flensborg vurderer, at det største vækstpotentiale ligger for den nordiske forretning. Det skyldes ikke mindst, at de to markeder endnu ikke har været dyrket så meget som det danske.

- Det bliver et godt år. Vi kan allerede nu se, at vi kommer ganske flot ud, siger Henrik Flensborg om indeværende regnskabsår.

Aktivitetsvæksten er især baseret på konvertering af gamle karakterbaserede systemer til systemer med en grafisk brugergrænseflade.

? Og så napper vi da også af og til en kunde fra en konkurrent, siger Henrik Flensborg.

Konkurrentkludder har bidraget

For tre år siden indgik Peugeot Danmark, der importerer Peugeot til Danmark og Sverige, en aftale med EDS Danmark om udviklingen af et omfattende forhandlersystem, som oprindeligt skulle have været fuldt udrullet sidste sommer.

De planer gik der hurtigt kludder i, og det er kommet ADP til gavn.

? Vores vækst på 21 procent i de danske aktiviteter hænger til en vis grad sammen med problemerne hos Peugeot, medgiver Henrik Flensborg.

EDS-systemet ventes driftsklart og rullet ud hos forhandlerne i løbet af 2005, oplyste Janne Bock, kommunikationschef i Peugeot Danmark, til Computerworld Online i august.

Hvor stor fordel ADP får i indeværende årsregnskab af Peugeots fortsatte problemer ønsker Henrik Flensborg ikke at spekulere i.

? Vi har hjulpet Peugeot ved at levere systemer, der sikrer, at selskabets forhandlere fungerer, indtil Peugeots eget system kommer op at køre, siger han.

17 års anciennitet

Virksomheden skriver i regnskabsmeddelelsen, at 80 procent af virksomhedens medarbejdere er såkaldte nøglemedarbejdere, hvilket er et meget højt tal.

? Husk lige på, at vi har en gennemsnitlig anciennitet på 17 år, og vi har da i hvert fald fejret de første 62 25-års jubilæer, siger Henrik Flensborg.

Henrik Flensborg selv har skiftet chefstolen i Danmark ud med en europæisk lederstilling, for at fungere som kontakt til bilproducenterne, især med henblik på udbredelsen af det dansk-udviklede Dracar+, som nu er det system selskabet satser på overalt i Europa.

Den daglige ledelse i Danmark bliver i praksis udført af det resterende lederteam, mens ansvaret overordnet er lagt hos direktøren for Benelux-divisionen, der kigger ind i domicilet i Vejle en gang om ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere