Der er ikke mange kvinder i it-branchen, og det skal der gøres noget ved, mener foreningen Dansk IT, der arbejder for at skabe netværk for professionelle it-folk.
Derfor kickstarter foreningen i dag et netværk, der er forbeholdt kvinder.
- Vi tror, der er behov for et særligt kvindeforum, for vi har fået flere henvendelser fra medlemmer, der tidligere har været i kvindenetværk, fortæller Nanna Berger Munk, der er netværkskonsulent i Dansk IT.
Medlemmer efterlyser kvindefora
Efterlysningerne på et særligt netværk for kvinder blandt de over 30 netværk, der er til rådighed for de over 6.000 medlemmer af Dansk IT, har foreløbigt ført til et møde onsdag aften om kvindelig it-ledelse.
Der var inden mødet kommet 45 tilmeldinger til mødet med Ritt Bjerregaard og Anni Blankensteiner på talerlisten.
- Det er ganske pænt for sådan et møde. Det er unikt at have så mange samlet, mener Nanna Berger Munk.
Hun peger på, at formålet med mødet er at finde ud af, hvad kvinder egentligt gerne vil have ud at et netværk.
- Som alle ved, er kvinderne ikke særligt godt repræsenteret i branchen og slet ikke på lederposter. En måde at få ændret det på, er at få synliggjort dem, der er. Ledelse foregår meget på mænds præmisser, og mandlige ledere har ofte et stærkere netværk. Derfor er det vigtigt at kvinderne får de samme fordele,, siger Nanna Berger Munk.
Hun peger på, at kvindelige ledere både indenfor og udenfor it-branchen generelt er dygtige til at skabe gode resultater.
Ingen ideologisk bagtanke
Nanna Berger Munk understreger, at det primære fokus for Dansk IT er at sørge for et velfungerende fundament for netværk og erfaringsudveksling.
Hun mener også, at det nye netværk ikke handler om køn, men snarere om det faktum at kvinder er en minoritet indenfor it.
- Det giver ikke mening med et netværk kun for mænd i en ellers mandsdomineret sammenhæng eller kun for kvinder i 'kvindefag', siger hun og nævner mandlige sygeplejersker som en sammenlignelig gruppe, der kan bruge et kønsopdelt fagligt netværk.
Men når det så er sagt, så kommer der ikke nødvendigvis en netværksgruppe i Dansk IT regi, der henvender sig til etniske minoriteter.
- Det har vi i hvert fald ikke umiddelbart planer om, men det kan sagtens være, at der var behov for det. Vi har ikke en ideologisk bagtanke med det her initiativ, siger Nanna Berger Munk.