Dommer afviser hvidvaskningssag mod dansker
Den danske advokat og forretningsmand, Jeffrey Peter Galmond er ikke længere hovedperson i en retssag om hvidvask af penge fra British Virgin Islands. Den retssag, der var anlagt mod danskeren af den russiske olierigmand Mikhail Fridman og koncernen Alfa Group, er nemlig blevet afvist af en dommer, der vurderede, at sagen ville optage for meget af domstolens tid. Parterne strides om en aktiepost på 25,1 procent af det lukrative russiske mobilselskab, Megafon. (Børsen)
Antipiratgruppen scorer selvmål
En principiel og ganske aparte sag om Antipiratgruppens metoder udspiller sig i øjeblikket i Advokatnævnet og viser, hvor magtesløs musikindustrien står overfor piratkopiering - og hvor hårdhændede metoder branchen er parat til at bruge. Sagen handler om Keld Bach, der i foråret modtog et erstatningskrav fra Antipiratgruppen for at have omtalt undergrundsmusik-begivenheden Grey Tuesday på sin hjemmeside. Efter en del medieomtale endte sagen med, at Antipiratgruppen gav en undskyldning, men Keld Bach klagede til Advokatnævnet. (Berlingske Tidende)
200.000 danske telefonnumre forkert registreret
Massive mængder fejl i teleselskabernes fælles database over telefonnumre kan være årsagen til de mange problemer, som danske telekunder har oplevet, når de vil flytte deres nummer fra et selskab til et andet. Stort set alle Tele2's fastnetkunder - op mod 200.000 numre - er forkert registreret i OCH, Operators Clearing House, som på vegne af de danske teleoperatører står for administrationen af samtlige danske telefonnumre. Det skyldes en misforståelse mellem TDC og Tele2 om, hvem der var ansvarlig for at at registrere porteringerne. (Berlingske Tidende)
TDC-netværk sporer misbrug
TDC har siden 1997 uddannet mere end 500 medarbejdere til såkaldte netværkspersoner, hvis opgave det er at spotte ansatte med misbrugsproblemer og tilbyde dem behandling. Uddannelsen er led i TDC's nedskrevne misbrugspolitik, hvor det fremgår, at alle ansatte med et misbrug skal have tilbud om hjælp. Virksomheden betaler desuden ophold på et behandlingssted og løn under behandlingen, ligesom medarbejderen beholder sit job, hvis han gennemfører behandlingen og derefter holder sig ædru. (Politiken)
Bredbånd: Højt spil med el-milliarder
Elselskaberne er i fuld fart på vej ud på bredbåndsmarkedet. Men allerede inden elselskaberne har tjent den første million, risikerer de at snuble i en ny telelov, der trådte i kraft i juli sidste år. Den betyder, at IT- og Telestyrelsen er parat til at give telebranchens spillere adgang til elselskabernes fibernet på markedsmæssige vilkår, hvis elselskabernes lokale bredbåndsprojekter bliver en kundemæssig succes. Elselskaberne har hidtil afvist kritikernes skepsis overfor milliardinvesteringerne med henvisning til, at man venter at erobre solide markedsandele fra teleselskaber og kabel-tv-udbydere, og når først der er krog i kunderne, tror elselskaberne ikke, at kunderne skifter til et andet selskab. "Sandsynligheden for, at der kommer en konkurrent og lægger fiber ved siden af vores linjeføring, er ikke voldsom stor," siger Lars Lorensen, teknisk direktør i Nesa. (Morgenavisen Jyllands-Posten)
TDC hænger på aftale om bonusmillioner
En ekstraregning venter på TDC, hvis Telmore som ventet kommer ud af 2004 med et overskud. Problemet for TDC er, at den tidligere ejerkreds bag Danmarks største lavprismobilselskab i 2002 indgik en bonusaftale med medarbejderne, som betyder, at de skal have fem procent af et eventuelt overskud i regnskabsårene 2002-2004. Bonusaftalen fulgte med over, da TDC i januar købte Telmore for anslået 450 millioner kroner. "Vi kører selvfølgelig videre med aftalen i indeværende år," siger Allan Christiansen, adm. direktør i Telmore siden TDC overtog kontrollen med selskabet. Det er endnu uvist, hvor stor en regning TDC risikerer at blive præsenteret for, men de seneste to år har Telmore-medarbejderne modtaget en samlet bonus på op mod seks millioner kroner. (Morgenavisen Jyllands-Posten)