Artikel top billede

Det aflange etui fungerer godt og LED lyset blinker som et juletræ når du åbner. Du er aldrig i tvivl om, om der er strøm på hovedtelefonen. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Dette budget-headset kan reelt alt det, som du har behov for - og koster ikke meget

Test: Creative lover 60 timers batteritid, al den teknologi, som konkurrenterne har, og så er prisen nærmest det halve. Min skepsis var naturligvis stor, men efter en uge med dem i ørerne, får de en klar anbefaling til prisen.

Test: Indrømmet – det må være vanskeligt at skille sig ud fra konkurrenterne i et marked, der har et overflod af udvalg.

Og Creative Labs er jo ikke ligefrem fremmed inden for det med reproduktion af lyd, men selskabet er ikke blandt dem med den længste stamtavle, når det gælder in-ear hovedtelefoner.

Outlier Pro kommer i samme aflange etui, som tidligere modeller fra Creative Labs. Her prøver selskabet at skille sig ud, og det lykkes ret fint.

Etuiet har en flot overflade, og det glider let i inderlommen eller i buksernes forlomme.

Selv om etuiet er mindst lige så stort som konkurrenternes, så er formen faktisk bedre.

Du skal vende dig til at skubbe låget ud med hovedtelefonerne, men det opleves sikkert, og det er nemmere at få hovedtelefonerne ud end det er tilfældet hos mange konkurrenter.

Budgetmodel med det hele

Med en pris på 670 kroner får Outlier allerede pluspoint alene for finish og indpakning.

De håndterer sved, så du kan træne med dem, de har hybrid støjundertrykkelse, så du selv bestemmer graden af anti-støj funktion.

Du kan styre dem via Siri eller Google eller via touch på siden.

Batteritiden med etui er hele 60 timer. Og indrømmet – jeg har ikke forsøgt at lade dem køre i 60 timer, men kunne bruge dem en uge uden at sætte etuiet i USB-C stikket.

Som mange konkurrenter er det blevet lettere at bygge flere små mikrofoner ind. Outlier har seks styk, som varetager hver sin opgave. Herunder naturligvis tale.

Mikrofonerne er også tunet via software til at ramme de frekvenser af støj, som vi ofte møder på vejen. Det siger pressemeddelelsen i hvert fald. I praksis er de i hvert fald gode til at undertrykke støj.

At lade lyde udefra komme ind fungerer også fint, selv om jeg stadig har det lidt stramt med at høre omgivelserne gennem en mikrofon og højttaler. Det lyder meget kunstigt. Men det er jo ens for næsten alle in-ear hovedtelefoner med denne funktion.

Du kan i øvrigt selv bestemme, hvad touch på siderne skal styre. Om det er at nappe et opkald eller for eksempel springe næste nummer playlisten over.

Men er den god nok…

Alt er altså fint på papiret og støjundertrykkelsen fungerer. Men million dollar-spørgsmålet er naturligvis, om den holder i praksis.

I øret opleves de lidt store, som de jo også er. De sidder til gengæld rigtigt godt til i øret, og under en løbetur med masser af hovedrysten (godt der ikke er video på, når vi tester), blev de siddende fint.

Det er som om, at det er den yderst tykke del, der holder telefonen på plads.

Af samme grund er der ikke den store forskel i at skifte de små gummi-propper, der naturligvis også følger med.

De bør dog prøves, for har du meget små ører, kan de måske opleves for store trods meget blød og glat overflade på yderskallen af enhederne.

Lysmæssigt er vi til den varme side. Stemmer gengives lidt mørkere og varmere end de er. Det er altså ikke klinisk korrekt, men behageligt at lytte til. Dynamikken er hørt bedre, ligesom detaljeringen ikke er som fra de bedste typer.

Men igen – her er tale om e par forholdsvis billige hovedtelefoner. De spiller jævnt godt og først og fremmest lyder de aldrig ubehagelige. Til kritisk lytning vil jeg vælge en anden. I fitnesscenteret eller i toget vil jeg sagtens kunne leve med Outlier.

Hverdagsmodel på steroider

Personligt har jeg det sådan, at jeg helst vil have det bedste hele tiden.

Således har jeg ikke billige hverdagshjul på min racercykel, når jeg er ude at lege Vingegaard på en dansk bakke på tre procent. Jeg kører med de dyre carbon-hjul hele tiden. Men nu træner jeg jo heller ikke plus 40.000 kilometer om året.

Alligevel har jeg ikke mine yndlings-hovedtelefoner på, når jeg er til fitness og sveder eller er på farten. Chancen for, at jeg mister dem er trods alt større end førnævnte carbon-hjul. Så her styrer fornuften en sjælden gang.

Og det er i det lys, at jeg ser Outlier Pro. De kan sagtens være de eneste ene hovedtelefon.er Men jeg ser dem mere som hverdagshovedtelefonerne, som du har ved siden af de dyre.

De håndterer jo alt godt og holder ikke mindst hele dagen og mere til. Og skulle du være uheldig, at de falder ud og du mister dem, ja så er det surt, men til at overse økonomisk, trods alt.

Så Creative Outlier Pro er ikke så meget en konkurrent, der kan slå Jabra, Sennheiser, JBL og så videre. De har nogle forcer – ikke mindst lydmæssigt, som Creative ikke har. Men også til priser, der ligger langt over.

Til at køre i tog, nappe et opkald og så videre gør Creative det så godt, at jeg reelt overvejer at købe dem til hverdagsbrug. Og som nævnt tidligere have mine top hovedtelefoner til ferier, og når jeg har tid og ro til at fordybe mig i musikken.


Loading ikon