Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel forlanger 4,5 milliarder kroner i erstatning fra EU efter annulleret kæmpe-bøde

Intel forlanger 4,5 milliarder kroner at EU, som Intel mener skal dække renteomkostningerne til den kæmpe-bøde, som EU først gav til Intel og siden tilbage.

Intel vil have EU til at lægge 593 millioner euro - omkring 4,5 milliarder kroner - på bordet til dækning af de renteomkostninger, som Intel har haft på grund af EU.

Kravet kommer et halvt års tid efter, at EU blev tvunget til at trække den kæmpebøde på en milliard euro tilbage, som EU gav Intel helt tilbage i 2009.

EU blev tvunget til at trække bøden tilbage på grund af en række fejl og mangler i anklagen, som senere blev afdækket.

Det fik her EU til at returnere bøden til Intel.

I 2009 fik Intel bøden på grund af konkurrenceforvridning, da EU mente, at Intel havde presset AMD ud af det europæiske marked.

Ifølge Reuters har den europæiske domstol netop åbnet for, at selskaber kan få dækket deres rente-omkostninger, hvis monopol-sager annulleres.

Intel erklærer dog, at EU hidtil har afvist at betale noget som helst, hvilket altså nu får selskabet til at gå rettens vej.

Intel peger på, at kravet er baseret på den europæiske centralbanks refinansierings-rente i maj 2009 på 1,25 procent stigende til 3,5 procent fra august 2009 og fratrukket 38 millioner euro, som allerede er betalt af EU.




IT-JOB

Gehl Architects ApS

IT Supporter

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager

Unik System Design A/S

Head of Internal IT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere