Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld denne solrige torsdag 12. maj.
Vi varmer op til den forlængede store bededagsweekend med lidt nyhedshveder, serveret af nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.
Apple er ikke længere verdens mest værdifulde virksomhed
Apple er ikke længere at finde på toppen af oversigten over klodens mest værdifulde virksomheder.
Det sker efter de seneste ugers drøje kurshug til teknologisektoren som helhed, mens høje benzinpriser banker den saudiarabiske petro-gigant Saudi Aramco op over Apples værdi.
Onsdag denne uge røg Apple dermed ned på en værdisætning på 2.370 milliarder dollars, mens Saudi Aramco rundede de 2,43 milliarder.
Det skriver finansmediet CNBC.
Tre ud af fire net-handlende vil give persondata væk for en rabatkupon
Langt størstedelen af forbrugerne på nettet er villige til at give personoplysninger om sig selv mod udsigten til at få en rabatkode.
Det fastslår en undersøgelse fra VPN-selskabet Atlas VPN.
Heraf fremgår, at 73 procent af de adspurgte ville tilbyde mindst en personlig oplysning, for til gengæld at få en rabatkupon på 20 amerikanske dollar, svarende til godt 140 kroner.
Næsten to tredjedele af undersøgelsens deltagere vil give tilbyde deres e-mail adresse mod rabatten, mens en tredjedel indvilgede at tilbyde deres fulde navn mod en tilbudskode.
Undersøgelsens resultater og metoden bag kan granskes her.
Dansk robotvirksomhed kåret som ’klodens modigste’
Det blev en dansk virksomhed der denne uge kunne løbe med den eftertragtede ’Bold Awards’ ved en ceremoni i Venedig, Italien.
Her modtog robotvirksomheden Blue Ocean Robotics prisen i kategorien for modigste robot-virksomheder. Prisen uddeles årligt til virksomheder som skaber globale gennembrud.
I alt deltog 500 indstillede virksomheder fordelt på 20 forskellige kategorier.
”Folk bruger vores robotter til at forandre måden de arbejder på, så jobbet bliver mere meningsfuldt, givende og sundt. Servicerobotter er samtidig en del af løsningen, når produktiviteten skal øges på arbejdsmarkedet, uden at det sker på bekostning af arbejdsmiljøet eller af den leverede service,” forklarer Claus Risager, grundlægger og CEO i Blue Ocean Robotics i en meddelelse.
Ukrainske kvinder flokkes til Googles start-up program
Hos Google Danmark udtrykker kommunikationschef Jesper Vangkilde forbløffelse over hvor mange ukrainske kvinder i landet, der er indrullet i selskabet WeStart-forløb for iværksættere.
Hvor forventningen lå på omkring 30 ansøgere, er det blevet til 175 ansøgere på under to dage til programmet, melder Google-chefen på Twitter.
Forløbet er et 6-ugers forløb tiltænkt ukrainske kvindelige iværksættere med en nuværende forretning eller et forretningskoncept.
Det varer i alt seks uger og kan søges her.