Godmorgen og velkommen til torsdagens tidlige nyhedsoverblik. Morgenens tekstsamling er sammenstykket af Ditte Vinterberg Weng.
Rigtigt god fornøjelse.
Tysk IDM-selskab opkøber dansk cloud-virksomhed
For 32 år siden stiftede Jesper Bergstedt virksomheden cloud-softwareproducenten 2ndC. Sammen med hans bror, der er medejer, har han nu solgt virksomheden til det tyske IDM-selskab Sivis.
I forbindelse med salget træder Jesper Bergstedt ned fra posten som administrerende direktør. Titlen går nu videre til David Nykjær, som har været i 2ndC i over 25 år.
"David bliver fantastisk - også på denne post - ingen tvivl om det," lyder det fra en berørt Jesper Bergstedt på LinkedIn.
"Min rolle bliver fremover at have ansvar for salg af vores løsning, samt støtte i overdragelse til Sivis og transformation," skriver han videre.
Fra Sivis direktør lyder det om opkøbet:
"Vi er utroligt glade for endelig at kunne hjælpe nye og eksisterende kunder med administration af identiteter i en bred vifte af ikke-SAP-systemer. Vi oplever en stærk efterspørgsel efter mere integrerende, innovative og cloud-baserede IDM-løsninger, og sammen med 2ndC er vi i stand til at levere solide rammer til alle kunder."
2ndC er i dag 18 medarbejdere, som lægges sammen med Sivis medarbejderskare der tæller over 60. 2ndC-delen kommer dog ikke til fysisk at flytte lokaler, men bliver boende på Kongens Nytorv i København.
Nyt gratis onlinespil skal lære danskerne om offentlige indkøb
I et nyt spil, som er udviklet med øje for læring, prøver kursus- og konferencevirksomheden Nohrcon at lære danskerne processerne og udfordringerne ved offentlige indkøb.
I onlinespillet, der har fået navnet Udbudsspillet, sætter man sig i rollen som offentlig indkøber. Nohrcon forklarer, at man i Udbudsspilet blandt andet skal vælge de rette tildelingskriterier, udbudsform samt evalueringsteam.
Man skal desuden prækvalificere tilbudsgivere og til sidst vælge det bedste tilbud.
"Undervejs får man input fra den offentlige indkøbschef, juristen og it-specialisten m.fl. – og ikke mindst svar på, om de valg, der er truffet undervejs, har været hensigtsmæssige og i tråd med udbudsreglerne," lyder beskrivelsen fra Nohrcon selv.
Nohrcon har under udviklingen fået eksperter fra advokatfirmaet DLA Piper advokatpartnerselskab, til at spille og kvalitetssikre den juridiske del af onlinespillet.
I den forbindelse udtaler partner i DLA Piper Mikala Berg Dueholm:
”Udbudsspillet er en fremragende indføring til udbud forud for Nohrcons udbudskurser og certificering og en sjov reminder til rutinerede indkøbere.”
Direktør i Nohrcon, Jesper Nøhr Kjærsig, håber at det gratis udbudsspil kan være med til at styrke kvaliteten af offentlige udbud ved at øge interessen for den gode udbudsproces - både til fagfolk og de "de skatteborgere der i sidste ende betaler regningen", lyder det i en pressemeddelelse Nohrcon har sendt til Computerworld.
Antallet af DDoS-angreb er steget med 450 procent siden sidste år
Igen igen igen stiger antallet af cyberangreb. Denne gang handler det specifikt om DDoS-angreb, som ifølge cybersikkerhedsvirksomheden Kaspersky i år er steget til 4,5 gange så mange som sammen selskab målte sidste år for samme periode.
Den målte periode er første kvartal af 2022, og udover det mangedoblede antal angreb, så er der også noget andet bemærkelsesværdigt ved DDoS-tendensen i år.
Ifølge Kaspersky var angrebene af usædvanlig lang varighed, især dem, der var rettet mod statslige organisationer og banker. Det russiske sikkerhedsselskab mener, at et betydeligt antal af angrebene er et resultat af hacktivistisk aktivitet.
DDoS - Distributed Denial of Service - kaldes også et overbelastningsangreb, og går ud på, at bagmanden sender en enorm mængde onlinetrafik i sit offers retning, og på den måde overbelaster servere så systemet går ned til trafikken stilner af.
Efter Ruslands invation af Ukraine blev der landt andet målt en stigning af DDoS-angreb blandt andre ondsindede typer cyberangreb.
Kasperskys tal viser desuden at DDoS-angrebene i år i gennemsnit varede 80 gange længere end sidste år. Det længste angreb blev opdaget 29. marts og varede 177 timer.
Det skriver Kaspersky i en pressemeddelelse til Computerworld.
BEC skifter ud i bestyrelsen
Hos bankcentralen BEC Financial Technologies sker der lige nu forandringer i bestyrelsen. Både næstformand Gert R. Jonassen fra Arbejdernes Landsbank og Michael N. Petersen fra Vestjysk Bank træder ud af BEC’s bestyrelse.
Man har i stedet valgt bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard som Jonassens efterfølger.
”Vi skylder en stor tak til Gert R. Jonassen og Michael N. Petersen efter henholdsvis 16 og 10 år i bestyrelsen. Ikke mindst har Gert R. Jonassen ydet en stor indsats for store og små BEC-pengeinstitutter som formand og næstformand i 14 år,” lyder det fra bestyrelsesformand David Hellemann, der er koncerndirektør i Nykredit.
Som nye bestyrelsesmedlemmer indtræder administrerende direktør i Merkur Andelskasse Charlotte Skovgaard og bankdirektør for Forretningsudvikling, HR og IT i Arbejdernes Landsbank Simon Sinding Jørgensen.
”Vores bestyrelse repræsenterer det brede samarbejde mellem alle BEC-pengeinstitutter. Da Vestjysk Bank nu er et datterselskab til Arbejdernes Landsbank, har vi grebet muligheden for at rokere rundt og få Merkur Andelskasse med ved bordet,” udtaler David Hellemann.
Det skriver BEC i en pressenmeddelelse til Computerworld.
Amerikansk virksomhed køber dansk indberetnings-virksomhed
Den danske virksomhed Parsport beskæftiger sig med indberetning af finansielle oplysninger til myndigheder.
I 2020 fik virksomheden ekstrem luft under vingerne, da den europæiske myndighed Esma beskuttede, at alle børsnoterede selskaber i Europa fremover skulle leve op til en ny standard for netop denne type indberetninger.
Siden det øjeblik er virksomheden vækstet både økonomisk og i størrelse. Og den store vækst har nu resulteret i at virksomheden er blevet opkøbt af den amerikanske børsnoterede virksomhed Workiva.
Workiva har betalt 100 milioner dollar - lidt over 700 millioner danske kroner - for den danske raketvirksomhed.
Indtil overtagelsen ejede Michael Krog 55 procent af Parseport, og Kim Eriksen hevde de resterende 45 procent.
Nichael Krog fortæller, at der er lavet en såkaldt “gentlemanaftale” med Workiva om, at de to direktører trods salget fortsætter i spidsen af Parseport. Det skriver Børsen.