Godmorgen. Det er fredag. Dette er ugens sidste morgen-nyhedsoverblik. Det er mig, Ditte Vinterberg Weng, der har samlet stumperne. Nyd det!
Selv tak og god fornøjelse. Over and out.
Twitter er nu på vej med en "redigér"-funktion
Først købte han en stor del aktier i det sociale medie Twitter - så mange, at han måtte underskrive en formular om passivitet i forhold indflydelse på virksomheden.
Så oprettede han en afstemning på selvsamme medie om, om selv samme medie burde have en redigér-knap.
Så kunne han alligevel ikke lade holde sig væk og gik direkte ind i Twitters bestyrelse, som hilste ham velkommen både på trods og på grund af, at han er et af det sociale medies største kritikere - samtidig med det nok må være et af hans yndlingsplatforme. Han bruger det i hvert fald gevaldigt meget.
Elon Musk er altid både og. Og nu, ja, nu lyder næste kapitel i sagaen om Elon Musk passive/aktive rolle i forhold til Twitter, at Twitter faktisk er på vej med en "edit"-knap.
Twitter lover, at det nye tiltag intet har at gøre med elbils- og rumfarts- ejeren (og nu også Twitter-bestyrelsesmedlemmet) afstemning eller tidligere kritik af platformen at gøre.
"Vi har arbejdet på en "redigér-funktion" siden sidste år" lyder det på Twitters Twitterkonto Twitter Comms.
Tidligere Columbus-chef indtræder i AI-virksomhed
Thomas Honoré, der er tidligere topchef for blandt andet Columbus, indtager nu en plads ved bestyrelsesbordet i AI-virksomheden Ocean.io.
Han kommer til i en tid, hvor Ocean.io udvidder forretningen både i form af større kunder og ved at vokse i udlandet. Her skal Honoré være en vigtig rådgivende brik i denne ekspantion.
Selv siger han om posten:
"Kombinationen af intelligente algoritmer og propritære data åbner for muligheder på løsninger på problemer, jeg selv har haft, når jeg har forsøt at udvikle kommervielle organisationer i min karriere. Det er et tort og udækket marked, som jeg mener, at Ocean.io står stærkt til at understøtte.
Sidste år rejste Ocean.io 7 millioner dollar - svarende til lige under 48 millioner danske kroner.
Ocean.oi har i dag kontorer i Danmark, Holland og Ukraine, og Thomas Honoré har selv investeret i selskabet. Det skriver mediet ItWatch.
Ex-Microsoft-topchef nomineret til bestyrelsespost i høreapparatselskab
Den danske høreapparatproducent Audientes har indstillet den tidligere Microsoft-erhvervsdirektør Frank Vium til en post i virksomhedens bestyrelse.
Om han får posten eller ej bliver afgjort på selskabets generalforsamling, der afholdes den 21. april.
Hvis aktionærerne stemmer ja til at tage Vium i bestyrelsen på generalforsamlingen, kommer Frank Vium til at overtage pladsen fra Elsebeth Finnick, der har valgt at træde tilbage.
Hun har siddet i bestyrelsen siden sommeren 2020, og har siddet igennem blandt andet Audientes danske børsnotering på First North-børsen.
”Vi er meget glade for, at Frank har sagt ja til at blive nomineret til vores bestyrelse. Med sine mange års kommercielle erfaring i lederroller i virksomheder som Microsoft, Nokia og IBM, der spænder over globale markeder fra USA til Kina og nye markeder, har han den nødvendige ekspertise til at bidrage til den videre udvikling af Audientes’ forretning," lyder det fra Povl-André Bendz, der er formand for Audients' bestyrelse.
Det skriver Audientes i en pressemeddelelse.
Netlify-stifter gå i dansk metavers-virkosmhed-bestyrelse
Hos den århusianske Metavers-virksomhed SynergyXR er på udkig efter kapital til at kunne tage på en global væksrejse. Nyeste rejsemakker som spritnyt medlem af bestyrelsen er Christin Bach, der er stifter af softwarevirksomheden Netlify.
Ambitionen fra SynergyXR er, at tage virksomheden til USA. SynergyXR, som tidligere gik under navnet Unity Studios er fremelsket af folkene, der også står bag milliardforetagendet Unity Teknologies.
I 2018 overtog Mads Troelsgaard ejerskabet på virksomheden og ændrede navnet, så den hedder det samme som det software, som SynergyXR i dag lever af.
"SynergyXR er et værktøj, der passer godt til den nye virkelighed med meget mere distancearbejde og globale teams. XR-teknologierne gør det nemmere for os at mødes digitalt, fordi det efterligner måden, vi normalt er sammen på. Det fjerner nogle af udfordringerne ved, at vi ikke er fysisk sammen," siger Christian Bach.
XR-forkortelsen dækker over både virtual reality og augmented reality. Det skriver mediet ItWatch.
AP Pension har fundet leverandør til nyt it-kernesystem
AP Pension har indtil nu været på jagt efter en leverandør af et ny it-kernesystem. Og den langen søgen er endelig ovre.
På LinkedIn beretter pensionsselskabet:
"Efter lang og grundig proces kan vi i AP Pension nu løfte sløret for leverandøren af vores kommende it-kernesystem. For vi har netop indgået en aftale med det danske software-selskab Festina Finance, om leverancen af et nyt kernesystem."
Festina Finance har i forvejen PFA og Pensiondanmark på kundelisten, og i forbindelse med aftalen udtaler AP Pensions CCO Henrik Engmark:
"Det er en fornøjelse at kunne løfte sløret for, at det bliver Festina Finance, der kommer til at levere vores nye kernesystem. Et system, som vi har døbt Føniks. Systemet er efter vores vurdering et meget moderne standard-kernesystem til danske forhold."
Han fortsætter:
"Jeg er overbevist om, at AP Pension med valget af systemet fra Festina Finance tager et stort skridt i forhold til at etablere en superiør teknologisk brancheplatform, der kan understøtte os i at være det mest værdiskabende og effektive pensionsselskab for vores kunder."