Hjerteligt velkommen til ugens første morgen-briefing, som i dag er sammensat af Dan Jensen.
Her er finalisterne til E-handelsprisen 2022
Dansk Erhverv er klar med kandidatfeltet til E-handelsprisen 2022, som uddeles 19. maj.
Det såkaldte indstillingsudvalg har nemlig fundet de nominerede selskaber, som altså er med i opløbet til at vinde prisen.
Det drejer sig om i alt 55 virksomheder fordelt på i alt 11 kategorier med fem nominerede i hver. Hertil kommer den såkaldte E-handelsprisen Guld.
Hensynet til denne morgen-briefings længde gør, at vi ikke kan bringe hele listen her. Men du kan klikke her for at se alle de nominerede selskaber.
Smittestop-app ikke længere aktiv - du kan slette den
Smittestop-appen er lukket og fungerer ikke længere.
Nedlukningen fandt sted fredag, da der blev udsendt til opdatering til appen, som gør, at man nu ikke længere kan melde sig smittet eller få besked om, at man har været tæt på en smittet via appen.
“Alle data i systemerne vil i forbindelse med nedlukningen blive slettet. Lokale data fra appen på telefonen vil brugerne selv kunne slette. Hvis ikke man selv sletter lokale data, så bliver data automatisk slettet efter 14 dage,” meddeler Sundhedsministeriet.
Smittestop-appen har været i funktion siden sommeren 2020.
Danske mobilselskaber giver mobilabonnementer til ukrainske flygtninge
YouSee, Telia, Telenor og 3 forærer hver 5.000 SIM-kort til ukrainske flygtninge, så de kan ringe og sende sms-beskeder gratis i Danmark samt bruge internet til at holde kontakt med folk i eksempelvis Ukraine.
Donationen af de i alt 20.000 sim-kort kommer til at foregå via Røde Kors og de danske kommuner.
“Donationen finder sted fra uge 12, hvor SIM-kortene løbende vil blive uddelt i Røde Kors modtagecentre og asylcentre,” meddeler selskaberne.
De oplyser i øvrigt, at vilkår og forbrugsgrænser kommer til at variere, men at der er ‘fælles fokus på frit forbrug af tale/sms i Danmark, en stor datapakke og muligheden for kontakt til EU og Ukraine.”
GN Audio vil ind på marked for kommunikationsudstyr til industri
GN Audio vil ind på et nyt marked, som selskaber kalder for ‘industry solutions,’ som selskabets direktør, René Svendsen-Tune, over for Børsen vurderer er kæmpestort med mere end to milliarder potentielle brugere verden over.
“Der bruges flere steder f.eks. klassisk teknologi som walkie-talkies. De har været der de seneste 30-40 år, og nu er det på tide, at man går fra walkie-talkie-teknologi til at bruge mobilteknologien. Der skal nye løsninger til af forskellige slags – om det så er headsets eller små datadevices. Hvis du har et marked, hvor der skal skiftes fra gammel til ny teknologi, er det typisk et område med høj vækst. Og det er det, vi bevæger os ind i nu,” siger han til Børsen.
Gn Audio er i forvejen på ved ind i nye markeder. Selskabet købte blandt andet i efteråret gaming-specialisten Steel Series for otte milliarder kroner. Det kan du læse mere om her.
Spotify trækker sig ud af Rusland
Spotify trækker sig helt ud af Rusland, efter tjenesten midlertidigt lukkede for sit kontor i Moskva tidligere på måneden som en reaktion på Ruslands invasion af Ukraine.
Ruslands nye medielovgivning gør nu imidlertid, at Spotify helt trækker sig ud af landet og lukker for sin udbredte streaming-tjeneste.
“Spotify har troet på, at det er af afgørende betydning at holde vores streaming-tjeneste operationel i Rusland for at sikre troværdige og uafhængige nyheder og informationer,” meddeler Spotify.
“Desvære begrænser den seneste lovgivning adgang til information, eliminerer fri tale og kriminaliserer visse typer nyheder, hvilket udsætter Spotifys medarbejdere for fare,” lyder det fra selskabet.
Spotify ventes at dreje nøglen om i Rusland i begyndelsen af april.
Også Netflix har trukket sig.