Danmark og Australien, der var blandt de første til at udpege en cyber- eller tech-ambassadør, sætter nu rammerne op for et helt nyt globalt samarbejde.
Et netværk af cyber- og tech-ambassadører fra mere end 20 lande verden over lanceres nu for at sikre, at teknologiudviklingen fremmer velstand, sikkerhed, demokrati og menneskerettigheder.
Samarbejdet sker desuden som modsvar mod de igangværende ondsindede cyber- og desinformationskampagner, Rusland har stået bag i forbindelse med krigshandlingerne i Ukraine.
Her er de vitalt, at det internationale samfund opretholder en regelbaserede orden online såvel som offline.
"Nye teknologier kan skabe fantastiske fremskridt for vores samfund. Men de bringer også alvorlige risici, som vi er nødt til at tage hånd om. Cyberangreb, internetnedlukninger og spredning af desinformation truer vores velstand, frihed og tryghed," lyder det fra Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod (S), i en meddelelse.
"Med det nye globale netværk af cyber- og tech-ambassadører bringer vi demokratiske regeringer sammen om at bygge vores digitale fremtid på de værdier, vi tror på. Gennem samarbejde med tech-industrien vil vi inddæmme de autokratiske kræfter, der misbruger teknologi og sikre, at hele menneskeheden høster teknologiens fordele," fortsætter han.
I 2019 var Danmark og Australien for første gang værter for 20 ligesindede cyber- og tech-ambassadører fra hele verden til "Cyber og Tech Retreat" i Silicon Valley for at drøfte teknologiens indflydelse på udenrigs- og sikkerhedspolitik med tech-industrien.