Artikel top billede

Kinesiske spioner anklages for at bruge Huawei-system til at hacke australsk teleselskab

Tilbage i 2012 blev et australsk teleselskab hacket ved hjælp af en softwareopdatering fra Huawei, skriver Bloomberg. Denne episode har været anledning til de seneste års spionagebeskyldninger mod Huawei fra USA og Australien, lyder det.

En undersøgelse foretaget af Bloomberg News viser, at der har været ondsindet kode i Huawei-systemer helt tilbage til 2012.

Mediet mener at sidde ind med beviser, der bekræfter bekymringen fra amerikansk hold i forhold til brug af udstyr fra det kinesiske selskab.

Det drejer sig om et sikkerhedsbrud, der ikke er blevet rapporteret om offentligt, der fandt sted i Australien for snart et årti siden.

Tilbage i 2012 informerede australske efterretningsfolk deres amerikanske kolleger om, at de havde fundet en "sofistikeret indtrængen i landets telekommunikationssystemer."

Dette brud begyndte med en softwareopdatering fra Huawei, der indeholdt ondsindet kode, skriver Bloomberg.

Sikkerhedsbruddet og den efterfølgende deling af efterretningerne mellem USA og Australien er blevet bekræftet af mere end 20 personer, der tidligere har arbejdet med national sikkerhed i USA og Australien. De tidligere embedsmænd modtog briefinger om sagen fra 2012 til 2019, skriver mediet.

Bloomberg beretter, at denne hændelse underbygger mistanken, som både USA og Australien har haft om, at Kina skulle bruge Huawei-udstyr som en kanal til spionage.

Dette har været sagens kerne hele tiden, selvom bruddet ikke har været offentligt kendt, lyder det fra de tidligere embedsmænd til mediet.

Mediet skriver, at softwareopdateringen fra Huawei blev installeret hos en stor, australsk televirksomhed. Selvom denne opdatering virkede troværdig, indeholdt den ondsindet kode, der omprogrammerede udstyret til at optage al kommunikation, der gik igennem netværket og sende det til Kina. Sådan lyder anklagerne fra Bloombergs kilder.

Et par dage efter skulle koden angiveligt havde slettet sig selv, hvilket var et resultat af en intelligent selvdestrueringsmekanisme, lyder det.

Flere nationer har bandlyst Huawei

Den amerikanske regering har den senere årrække advaret alle andre lande mod brug af software og produkter fra Huawei.

Argumentet har her lydt, at selskabet udgør en sikkerhedsrisiko, da det kan være muligt for selskabet at placere bagdøre og derved spionere mod andre nationer.

Huawei har rutinemæssigt afvist anklagerne.

Det kinesiske selskab er verdens største producent af telekommunikationsudstyr, og slås på markedet især med svenske Ericsson og finske Nokia.

Huawei er dog allerede udelukket fra markeder som det australske, svenske, amerikanske og det britiske grundet sikkerhedsbekymringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering