Virk får skylden for forsinket digital signatur

Der er over 100.000 færre digitale signaturer end forventet, og forsinkelsen skyldes de mange problemer på Virk.dk, siger TDC. Det kommer nu til at koste TDC penge. Selskabet har nemlig ikke nået de forventeede mål og har misset et millionbeløb i bonus.

Udrulningen af de digitale signaturer til hr. og fru Danmark går mere trægt end planlagt.

I juni i år var det meningen, at signaturen skulle være udbredt til 350.000 danskere, men onsdag i denne uge var tallet kun nået op på 230.654 digitale signaturer.

Hos TDC begrunder man blandt andet forsinkelsen med det knas, der har været med teknikken og organisationen hos erhvervsportalen Virk.dk.

Større forventninger

? Vi havde større forventninger til succes for Virk.dk og dermed også medarbejder- og virksomhedscertifikater hentet via Virk.dk. Vi havde på forhånd regnet med 100.000 hentet primært via Virk, siger Morten Brøgger, der er vicedirektør i TDC Totalløsninger.

Videnskabsministeriet, der står for udrulningen af signaturen, har udliciteret opgaven til TDC. Ministeriet har i kontrakten sikret sig, at TDC mister et bonusbeløb, hvis delmålene ikke nås.

Ministeriet har fået lovning fra TDC om, at der i juni i år skulle være 350.000 danskere med en digital signatur, i juni næste år 700.000, i juni 2006 en million og juni året efter 1,3 millioner.

Det første delmål blev som sagt ikke nået, og det kommer til at koste TDC penge. Telekoncernen gik således i juni glip af et millionbeløb.

? Der var en bonus i kontrakten, som jeg ikke fik, det er rigtigt. Men jeg vil ikke sige, hvor mange millioner det var, siger Morten Brøgger fra TDC.

700.000 til næste sommer
I juni næste år skal det næste delmål på 700.000 digitale signaturer være opfyldt, ellers risikerer TDC at gå glip af endnu en millionbonus.

? Det bliver hårdt at nå den næste grænse også, og jeg er ikke engang sikker på, at vi når det. Det er fifty-fifty, om vi når det, men vi skal nok komme langt, siger Morten Brøgger.

Han vil gerne nedtone betydningen af bonusens betydningen i forhold til digitaliseringen i den offentlige sektor og som forretningsområde for TDC.

Hos Videnskabsministeriet er man anderledes optimistisk og tror trods forsinkelsen ikke, man kommer til at skulle tage mere bonus fra TDC.

? Der bliver i øjeblikket hentet 500 digitale signaturer om dagen, fortæller Palle H. Sørensen, der er chefkonsulent og ansvarlig for den digitale signatur i Videnskabsministeriet.

Han må dog konstatere, at der i foråret blev hentet cirka 2.000 digitale signaturer om dagen.

Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld, som fredag bringer mere om Virk.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere