Velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Alexander Haslund.
I dag afholdes som bekendt kommunal- og regionalvalg over hele landet på denne tredje tirsdag i november i valgåret.
Men inden du muligvis skal ud at sætte dit kryds mellem klokken 8 - 20 i dag, får du her din hurtige overflyvning af it-nyhederne.
Microsoft opfordrer partnere til at underskrive nyt initiativ
Det er ikke nok blot at levere solid forretning til Microsoft.
Giganten opfordrer nu sit store partnernetværk på tværs af Danmark og Island til også at tage de samfundsansvarlige kasketter på.
Det skal ske ved at underskrive et løfte om at tage ansvar på fem specifikke områder, Microsoft har besluttet.
De er diversitet, bæredygtighed, digitale færdigheder, ansvarlig og etisk AI samt cybersikkerhed.
"Teknologi påvirker vores hverdag, vores samfund og virksomheder på tværs af industrier. Dermed har vi også et stort ansvar for at drive vores virksomheder på et fundament af bæredygtige principper, som imødekommer de samfundsudfordringer, vi står over for både lokalt og globalt," lyder det fra Nana Bule, direktør i Microsoft Danmark og Island, i en meddelelse til Computerworld.
"I Microsoft er vi så privilegerede at kunne kalde en lang række af de danske it-virksomheder for vores partnere, og de deler samme ambitioner som os om at bidrage til at løse de sociale, økonomiske og klimamæssige udfordringer. Jeg glæder mig til at fortsætte det tætte samarbejde med dem på flere niveauer," fortsætter hun.
Partnere, der vælger at underskrive Microsofts initiativ, forpligter sig til at tage ansvar og bidrage til størst mulig positiv samfundsforandring via de fem områder.
T-Hansen får påbud af Datatilsynet
T-Hansen har ikke haft passende sikkerhedsforanstaltninger, og derfor sender Datatilsynet nu et påbud afsted til selskabet om kryptering af kundernes passwords.
Datatilsynet udtaler kritik af, at T. Hansen ved udvikling af sit system ikke havde taget højde for, at kunders oplysninger kan risikere at blive sammenlagt, eksempelvis som følge af, at et telefonnummer overgår fra en person til en anden.
I klagen fremgår det, at T-Hansen havde brugt kundernes telefonnumre som kundenumre.
T. Hansen havde samtidig i sit system opbevaret brugernes selvvalgte passwords i klartekst uden en anerkendt algoritme, lyder det fra Datatilsynet.
På den baggrund har Datatilsynet givet T. Hansen et påbud om at anvende en anerkendt algoritme til kryptering (f.eks. hashing) af alle passwords, så disse ikke opbevares eller kan gendannes i klartekst.
Telenor sætter Guinness World Record
Mere end 4.500 af Telenors medarbejdere i Danmark og ni andre lande har sat en Guinness World Record i den måske ikke helt kendte kategori ’flest antal brugere til at gennemføre en onlinelektion i personlig udvikling på 24 timer’.
Kurset, som den nye verdensrekord blev hentet hjem med, hed ’Growth Mindset’.
Selv forklarer Telenor i en meddelelse, at verdensrekorden i, hvad man også kan kalde e-læring, er andet end bare en sjov gimmick.
"Med rekordforsøget vil vi gerne sætte fokus på, at læring er noget, vi prioriterer og er fælles om. Når vi spørger medarbejderne, hvorfor de er glade for at være her, nævner de især rum og tid til udvikling. Det er en stor styrke og vigtig del af Telenor, som vi værner om og er stolte af," lyder det fra Mette Eistrøm, der er direktør for People & Corporate Affairs hos Telenor i Danmark.
Siden 2018 har Telenors medarbejdere haft mulighed for at bruge minimum 40 timer om året på at dygtiggøre sig og udvikle nye kompetencer i arbejdstiden.
Få danske virksomheder tror på digitalisering til grøn omstilling
Digitalisering og bæredygtighed er blevet helt centrale agendaer hos danske virksomheder. Men sjældent kobles de to områder sammen.
Det er således kun hver femte af store danske virksomheder, der ser digitalisering og data som et nødvendigt værktøj i jagten på øget bæredygtighed.
Det viser undersøgelsen IT i Praksis udarbejdet af Rambøll Management Consulting og Dansk IT.
"Det er problematisk, at virksomhederne ikke udnytter mulighederne i at bruge digitalisering som løftestang til deres grønne omstilling," lyder det fra Steen Christensen, direktør i Rambøll Management Consulting, til Børsen.
Danskerne søger online inden valg
Vi slutter med dagens valg, for en ny undersøgelse foretaget af Norstat på vegne af IT-Branchen blandt 1.000 danskere viser, at 42 procent har benyttet sig af online kandidattests, inden de i dag skal ned og sætte krydset.
Derudover søger danskerne også inspiration til dagens beslutning via lokale og regionale medier (36 procent) samt sociale medier (25 procent).
Medmindre man har benyttet sig af en brevstemme, skal krydset dog stadig sættes i den fysiske verden - godt sprittet af selvfølgelig.
Danmarks nuværende valgsystem leveres af KMD, og hvis du vil have direkte adgang til live opdateringer af resultaterne på den store valgaften og dagene efter, er det via KMD's hjemmeside det foregår.
KMD har hjulpet til med både lokale og nationale valg siden 1970'erne, og det er også KMD, der har printet og sendt valgkort ud til alle vælgere denne gang.
Valgresultaterne fra de enkelte kommuner og regioner bliver opsamlet i KMD’s systemer og præsenteret på hjemmesiden.
Det er de samme resultater, som på valgaftenen og de følgende dage bliver sendt videre til DR og TV 2.
Hjemmesiden har adressen kmdvalg.dk.
Rigtig godt valg her fra Computerworld.