Skal man absolut kaste dig ud i en dødelig duel på kårde eller pistol – hvilket generelt er en småfarlig hobby – kan det ikke anbefales at indtage noget stærkere end cola eller kærnemælk.
Men derfor kan man jo drikke en fadbamse og samtidig høre om, hvordan duel på liv og ære i forne tider kunne være en moralsk nødvendighed.
Corona lukkede ned for Krigsmuseets populære arrangementsserie Fad & Foredrag, men nu starter foredragene igen, og der er tre styk tilbage af de planlagte arrangementer hen over efteråret.
Den 28. oktober kan man høre om, hvordan der i 1700-tallets danske officerskorps herskede så strenge, mandlige æreskoder, at officererne havde pligt til at forsvare deres egen og hærens moralske kvaliteter.
Det var bl.a. sådan, den unge Peter Wessel Tordenskiold (billedet ovenfor) kom af dage. Hans skænderi med en svensk oberst endte med en duel på kårde, som søhelten altså ikke overlevede.
Senere på året kan man høre, hvordan det er at yde en humanitær indsats i en krigszone. Både i almindelighed og specifikt om, hvordan frivillige fra Læger uden grænser oplevede bombardementet af et hospital i Afghanistan, der kostede talrige patienter, medarbejdere og pårørende livet.
Sidst på året er der foredrag om modstandsgruppen Holger Danske, der stod for mere end 150 af de ca. 400 likvideringer, danske modstandsgrupper stod for under besættelsen.