Godmorgen herfra Jakob Schjoldager der endnu engang har sammensat dagens tidlige it-nyhedsoverblik.
Vi skal som altid forbi nogle af dagens korte it-historier, efter Apple sent i går aftes præsenterede en række nye produkter. Computerworld er selvfølgelig på pletten både sent og tidligt. Så hvis du endnu ikke har set de nye Apple-produkter, du kan glæde dig til kan dulæse mere her.
Coronapas ramt af teknisk fejl efter 3. vaccinestik
Sundhedsmyndighederne har besluttet at særligt sårbare danskere skal have et tredje vaccinestik. Men det skaber problemer for det digitale coronapas.
Dokumentationen for det første stik forsvinder nemlig, når appen skal registrere et tredjestik, skriver DR.
”Når den første vaccination i øjeblikket ikke vises, vil det i passet se ud som om, at færdigvaccinationen først er sket for ganske nylig,” oplyser Sundhedsdatastyrelsen i en mail til DR.
Det giver problemer for danskere, der planlægger at rejse til udlandet, hvor man skal vise en gyldig vaccinepas.
Virksomheder tror ikke på deres egen sikkerhed
Den stadig større mængde af data, som virksomheder i hele verden indsamler betyder også, at virksomhederne ikke tror på de kan beskytte dem godt nok.
En analyse fra Dell Technologies viser 82 pct. af de adspurgte virksomheder er bekymrede over deres nuværende databeskyttelse, og 62 pct. frygter, at de ikke er i stand til at håndtere et cyberangreb.
Det sker samtidig med, at antallet af data som virksomhederne opbevarer er tidoblet siden 2016, lyder det fra den amerikanske it-gigant.
“Virksomhederne har et øget fokus på cybersikkerhed, og vi ved, at mange satte alle sejl ind for at skabe bedre sikkerhed under sundhedskrisen – særligt i forbindelse med hjemmearbejde. Derfor er det overraskende, at virksomhederne ikke har mere tiltro til deres sikkerhedsløsninger,” fortæller Michael Berg, der er Advisory System Engineer hos Dell Technologies Danmark i en pressemeddelelse.
Verizon tester muligheden for Quantum VPN’er
En VPN-forbindelse er muligvis ikke nok til at holde hackerne på afstand i fremtiden.
Derfor tester teleselskabet Verizon en ny form for VPN-forbindelser der baserer sig på hjælp fra kvatecomputere.
Teknologien kalder man quantum VPN og tanken bag er, at så længe kvantecomputere bliver stadig bedre er der en risiko for, at de i fremtiden kan bryde krypteringen i VPN-forbindelser, hvis hackerne får fingre i tilstrækkeligt med regnekraft.
"Verizon fortsætter med at innovere og teste nye kvanteteknologier, fordi det nu er tid til at vurdere risici for sikkerhedsbrud og udvikle afbødningsstrategier for at skabe sikre netværk og kommunikation i fremtiden for forbrugere og virksomheder. Selvom der kan gå 5 til 10 år, før kvantecomputere er stærke nok til at bryde den kryptering, der i dag bruges i e-handel og VPN'er, er det vigtigt at undersøge nye sikkerhedsmetoder nu for at sikre, at vores oplysninger også er beskyttede i fremtiden," siger Jean McManus, Executive Director of Applied Research hos Verizon i en pressemeddelelse.
Amazon ansætter 125.000 og hæver lønnen
Den amerikanske internet-gigant Amazon er klar til at ansætte 125.000 nye ansatte for at følge med efterspørgslen.
Samtidig planlægger selskabet at hæve lønnen for sine ansatte til 18 dollar i timen. Særligt lønniveauet hos Amazon har tidligere affødt massiv kritik både i Europa og USA.
Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.
Lønnen stiger dermed fra 15 dollar i timen, som betalingen har lydt siden 2018. Det massive antal nye ansættelser kommer samtidig med, at der er mangel på arbejdskraft i USA ligesom det er tilfældet i Danmark.