Go'morgen venner.
Her kommer ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.
Weekenden står for døren, og hvis du har siddet og svedt på et varmt kontor og kigget ud på solen de seneste dage, så kan vi glæde dig med, at det kommer du ikke til i weekenden.
For her bliver vejret vådt, gråt og køligt 🤥
Således opmuntret. Lad os skyde nyhedsdagen i gang, og Computerworlds nyhedskanon er denne morgen igen bemandet af Jacob Wittorff.
De første historier, som vi retter sigtekornet mod handler om hjemmearbejde efter corona.
Ansatte hos Microsoft Danmark får ret til 50 procent hjemmearbejde
Hos Microsoft Danmark har man ingen planer om at vende tilbage til tilstandene før corona. Det skriver Børsen.
I stedet får de ansatte nu mulighed for at arbejde hjemmefra 50 procent af tiden.
Til Børsen fortæller selskabet HR-direktør Camilla Hillerup dog også, at selskabet har skabt et barometer, der viser, hvilke arbejdsopgaver hvor der forventes fremmøde på kontoret, og hvilke arbejdsopgaver der kan løses hjemmefra.
“Vi er blevet mere eksplicitte omkring, hvad det betyder at arbejde fleksibelt. Vi kan se i vores data, at folk har en tendens til at arbejde mere siloorienteret i teams og ikke på tværs, når det hele foregår hjemmefra. Derfor opfordrer vi til, at for eksempel innovative samarbejdsmøder og stormøder holdes på kontoret,” siger Camilla Hillerup til Børsen
Microsoft i USA udskyder returnering til kontoret på ubestemt tid
Mens covid-19 herhjemme ikke længere vil blive betragtet som en samfundskritisk sygdom fra i dag, så ser det helt anderledes ud i USA.
Derfor har de ansatte hos Microsoft i USA også anderledes arbejdsforhold end kolleger på det danske kontor i Lyngby, og selskabet har netop meddelt at man i hovedkvarteret i Redmond vil udskyde returnering til de fysiske kontorer på ubestemt tid.
Det skriver CNBC.
Beslutningen vil ifølge det amerikanske medie påvirke mere end 103.000 Microsoft-ansatte i USA.
Apple finder ny topchef for hemmeligt bilprojekt
Som Computerworld skrev tidligere på ugen har Apple mistet den hidtidige chef, Doug Feld, for selskabets meget omdiskuterede bilprojekt. Han har valgt at takke ja til et job fra bilgiganten Ford.
Men nu har Apple fundet afløseren på posten, og ifølge Blooomberg bliver det Kevin Lynch, der indtil nu har haft ansvaret for softwaren på Apple Watch.
Kevin Lynch er en tidligere Adobe-veteran, som Apple hyrede i 2013.
Hugo-firma får ny chef efter opkøb
Blækket var knap nok blevet tør på konktrakten efter amerikanske Skybound Entertaintments køb af det danske 5th Planet Games, før der bliver skiftet ud på toppen i selskabet.
Selskabets hidtidige topchef Henrik Nielsen ryger nu ud af chefkontoret, men beholder sin plads i bestyrelsen. I stedet bliver det amerikanske Mark Stanger, der overtager i chefstolen i en rolle som midlertidig direktør.
5th Planet games var tidligere kendt som Hugo Games, der var selskabet bag 90’ernes store danske spil-ikon, skærmtrolden Hugo.
Nuuday tilbyder internet og tv på hele Norlys net
Fra den 9. september kan mere end 300.000 private hustande og virksomheder i Syddanmark og Nordjylland få adgang til internet og tv fra YouSee og TDC Erhverv.
Det sker når Norlys giver TDC-selskabet Nuuday adgang til sit fibernet, og senere vil borgerne også kunne tilvælge internet fra Hiper.
Aftalen mellem de to selskaber betyder at samlet set 700.000 borgere nu har adgang til Nuudays tjenester via Norlys’ net.
”Vi har en klar ambition om at få så mange udbydere, og dermed kunder på Norlys net. Derfor er vi glade for, at vi nu ser resultatet af den aftale, vi har lavet med Nuuday. Det er en milepæl for Norlys, samtidig med at det er med til at sikre en sund konkurrence, der giver bedre produkter til skarpere priser til knap 700.000 jyske kunder. Det er vi enormt stolte af,” siger Torben Poulsen, administrerende direktør i Norlys Tele ifølge en pressemeddelelse fra Nuuday.
Om dagen i dag: Den første internetsøgemaskine bliver lanceret
I dag er det 31 år siden, at verdens første internetsøgemaskine, Archie, blev lanceret.
Archie så dagens lys i 1990 på et tidspunkt, hvor webbrowseren endnu ikke var blevet op fundet (den blev opfundet af Tim Berners Lee senere samme år, red), og søgemaskinen blev derfor skabt med henblik på at indeksere FTP-arkiver i stedet for web-sider.