Bank: Song-køb vil tvinge TDC ud af Polen

TDC har efter sit dyre Song-køb næppe råd til at købe sig til fuld kontrol af sin polske perle, Polkomtel. Derfor er det sandsynligt, at TDC skiller sig helt af med Polkomtel, vurderer investeringsbanken Alfred Berg. TDC sigter dog fortsat efter køb.

Købet af Song Networks gør det mere sandsynligt, at TDC sælger ud af sin beholdning i polske Polkomtel end at selskabet øger sin beholdning til en kontrollerende post. Det vurderer investeringsbanken Alfred Berg.

Banken så hellere, at TDC havde investeret mere i Polkomtel end i Song Networks, da den vurderer, at der er større muligheder for organisk vækst på det polske marked.

Den anser Song Networks som et defensivt køb, som man har betalt alt for meget for, da synergierne som er væsentlige for at retfærdiggøre købet, nok er begrænsede ud over omkostningssynergierne.

I overkanten

Og de anses for at være i overkanten, da Song netop har været igennem en skrap omstrukturering.

Den polske regering, som sidder på majoriteten i Polkomtel, har meldt ud, at den overvejer muligheden for en børsnotering af selskabet.

Det kan være et udtryk for at forhandlingerne med TDC og Vodafone ikke har budt på en pris, som var tilfredsstillende.

Fra TDC er der dog ingen nye signaler. Administrerende direktør Henning Dyremose sagde onsdag, at han forventer at kunne skillinge sammen til yderligere opkøb i både Polkomtel og tjekkiske Cesky Telekom, hvis muligheden byder sig.

TDC har langet 4,6 milliarder kroner ud til købet af Song Networks, og det begrænser det finansielle råderum.

Skal teleselskabet fastholde sin kreditvurdering, som det insisterer på, vil det ramme opkøbsplanerne.

- Det sænker sandsynligheden for, at TDC øger sin beholdning i Polkomtel til 50 procent, som kan koste TDC omkring seks milliarder kroner, baseret på vores vurdering af Polkomtel. Et frasalg af TDC's 20 procent andel af Polkomtel til Vodafone ser nu mere sandsynligt ud for os, skriver Alfred Berg i en analyse.

Kontroller eller sælg

TDC har siden Henning Dyremose satte sig i chefstolen for omkring seks år siden ikke været interesseret i minioritetsposter. Parolen er kontrol eller ud. Det har ført til salg af andelen i blandt andet Belgacom.

Men den tidligere storaktionær i TDC, amerikanske SBC, beviste, at det var muligt at kontrollere selskabet med under 50 procent af kapitalen, så muligheden for at Vodafone og TDC i fællesskab kan kontrollere Polkomtel kan være en løsning selskabet overvejer.

Ryger børsnoteringen i vasken, har TDC meldt sig klar til at få kontrol med det polske selskab enten alene eller i et samarbejde med Vodafone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere