I 2023 er Google klar til selv at stå for udviklingen af de processorer, der skal sidde i virksomhedens bærbare computere og tablets, der kører på Googles Chrome-operativsystem.
Altså er det ikke kun virksomhedens mobile processorer, der bliver egenproducerede, som Google i starten af august annoncerer.
Det fortæller kilder tæt på processen til mediet Nikkei Asia.
Dengang ville Googles hardwarechef Rick Osterloh ikke afsløre, hvem der præcist står for produktionen af disse chips, der som de første havner i næste generation af selskabets smartphones - Pixel 6-serien.
Men de mobile processorer, som Google udvikler, er baseret på chip-blueprints fra Arm, det Softbank-kontrollerede britisk-placerede chipfirma, hvis intellektuelle ejendomsret bruges i mere end 90 procent af verdens mobile enheder.
Googles nye fokus på at udvikle sine egne chips kommer, idet globale rivaler følger en lignende strategi for at differentiere deres tilbud.
Amazon, Facebook, Microsoft, Tesla, Baidu og Alibaba arbejder alle for at bygge deres egne halvledere for at drive deres cloud-tjenester og elektroniske produkter.
Google var især inspireret af Apples succes med at udvikle sine egne centrale halvlederkomponenter til iPhones samt sidste års meddelelse om, at det ville erstatte Intel-processoerer med sine egne tilbud til Mac-computere og bærbare computere, fortalte to personer, der var bekendt med Googles tankegang, til Nikkei Asia.
Virksomhedernes pludselige interesse for chip-produktion er tændt af den store krise, som hele tech-verdenen lige nu oplever. Manglen på halvledere har påvirket markedet, og flere bilfabrikanter har måtte sætte deres produktion på hold, grundet manglenede leverancer af chips.