Den australske regering overvejer lige nu at indføre nye love, der har til hensigt at stramme reguleringen af digitale betalingstjenester drevet af tech-giganter som Apple og Google.
Den australske regering har i den forbindelse fået udarbejdet en rapport om, hvorvidt betalingssystemet har fulgt med teknologiske fremskridt og ændringer i forbrugernes efterspørgsel.
Det skriver Reuters.
Problemmet er, at tjenester som Apple Pay, Google Pay og Kinas WeChat Pay, der har vækstet hurtigt over de seneste år, i øjeblikket ikke officielt er betegnet som betalingssystemer, hvilket sætter dem uden for reguleringssystemet.
Både Google Pay og Apple Pay leverer begge digitale tegnebogsplatforme samt et betalingssystem, der overfører millioner af kroner mellem brugerne hver dag.
Den australske rapport anbefaler regeringen at udpege tech-virksomheder som betalingsudbydere. Det vil resultere i en præcisering af den gældende lovgivning for digitale tegnebøger.
Rapporten anbefaler også, at regering og erhvervslivet sammen skal opstille en strategisk plan for det bredere betalingsøkosystem, og at der udvikles en enkelt, integreret licensramme for betalingssystemer.
Parlamentsmedlem og forbundskasserer Josh Frydenberg udtaler, at han "omhyggeligt ville overveje" dette samt andre anbefalinger fra rapporten.
"I sidste ende, hvis vi ikke gør noget for at reformere de nuværende rammer, er det alene Silicon Valley, der bestemmer fremtiden for vores betalingssystem, et kritisk stykke af vores økonomiske infrastruktur," sagde Frydenberg i et meningsartikel, der blev offentliggjort i avisen Australian Financial Review.
Også Bank for International Settlements (BIS) opfordrede tidligere på måneden til, at globale finansielle vagthunde hurtigst muligt får styr på den voksende indflydelse fra de virksomheder man kalder "Big Tech" - Google, Facebook, Amazon og Alibaba.
Reserve Bank of Australia (RBA), er i øjeblikket ansvarlig for at udpege, hvem der er en betalingstjenesteudbyder. Denne oplyser, at betalinger via digitale tegnebøger voksede til 8 procent af personlige korttransaktioner i 2019. Sammenlignet lå samme stigning på 2 procent i 2016.