Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google-spinoff tester selvkørende taxier midt i San Francisco / Intel skal producere chips til Pentagon / Palo Alto Networks leverer bedre end ventet

Google-spinoff tester selvkørende taxier midt i San Francisco. Intel skal producere chips til Pentagon. Palo Alto Networks leverer bedre end ventet. Billede af en sten solgt for 1,3 millioner dollar. Cibicom kommer med på Nord Energis fibernet

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing.

Denne tidligere onsdag skal vi forbi en række nyheder fra ind- og udland, hvor vi blandt andet ser på selvkørende biler, chipproduktion til Pentagon og på kryptokunst.

Rigtig god læselyst.

Google-spinoff tester selvkørende taxier midt i San Francisco

Waymo, et af Googles spinoff-selskaber, er begyndt at teste selvkørende biler blandt offentligheden midt i San Francisco.

Det skriver Reuters.

De selvkørende og elektriske Jaguarer har ført lokale rundt i byen for at teste Waymos software. Selskabet satser dog på, at robottaxaerne er tilgængelige for alle inden for tre år.

Mens Waymos selvkørende software testes ude i virkeligheden, sidder der chauffører i bilerne. Men de sidder med hænderne på knæet, hvor de kun skal reagere i tilfælde af uheld.

Alle kan downloade Waymos kørselsapp, hvor man kan tilmelde sig en tur i den selvkørende taxa. Det er dog langt fra alle, der får muligheden, da ventelisten er lang, lyder det.

Palo Alto Networks leverer bedre end ventet

Det amerikanske cybersikkerhedsfirma Palo Alto Networks hæver top- og bundlinjen i det seneste regnskab.

Omsætningen og indtjening endte ligeledes højere end analytikerne havde forventet.


Derudover melder selskabet om et stærkt forhøjet prognose for det kommende regnskabsår, hvilket får investorerne til at sende aktien gevaldigt op.

Da de amerikanske børser lukkede klokken 22.00 tirsdag aften dansk tid var selskabets aktie steget med 18,5 procent.

Derved ligger den enkelte aktie nu med en værdi på 441,57 dollar per styk.


I løbet af det forskudte fjerde kvartal steg omsætningen med 28 procent sammenholdt med samme periode sidste år.

Samlet endte toplinjen på 1,22 milliarder dollar, hvilket er over analytikernes prognose på 1,17 milliarder dolllar.

For regnskabsåret 2021/22 forventer selskabet en omsætning på 5,28 til 5,33 milliarder dollar sammenlignet med analytikerprognosen på 5,01 milliarder dollar.

Intel skal producere chips til Pentagon

Chipgiganten Intel har vundet en aftale med Pentagon om at producere chips og komponenter.

Det skriver Wall Street Journal.

Intel skal nu levere kommercielle støberier i første fase af et større forsvarsprogram, der har til formål at opbygge indenlandsk design og produktion af banebrydende chips. Her vil støberi-enheden samarbejde med IBM, Synopsys og Cadence Design.

Programmet skal skabe en chipproduktion i USA, der understøttes af et økosystem. Dette skal give regeringen adgang til teknologi og sikre det langsigtede behov.

På længere sigt skal programmet sikre de amerikanske efterretningstjenester og militær adgang til ny teknologi gennem chipproduktion.

Aftalen med Intel kommer i stand i en tid, hvor USA's regering har efterlyst computerchips i lang tid. Det er et problem, der hæmmer flere amerikanske industrier.

Billede af en sten solgt for 1,3 millioner dollar

En simpel afbildning af en sten er blevet solgt som en NFT for over en million dollar.

Denne grafik af stenen blev købt for 400 ether, svarende til 1,3 millioner dollar, eller 8,2 millioner kroner, skriver CNBC.
Denne transaktion er det seneste salg af EtherRock, der er en samling af krypto-kunst, der har eksisteret siden 2017, hvilket gør disse værker til nogle af de ældste NFT'er (non fungible tokens), der findes.

Disse EtherRock-værker er JPEG-billeder af tegneserie-sten, der er bygget og solgt via Ethereums blockchain. Der findes kun 100 af billederne, og det begrænsede antal er det, der driver prisen op, lyder det.

Ifølge EtherRocks egen hjemmesider fremgår det dog, "disse virtuelle sten tjener INTET FORMÅL udover at kunne købes og sælges og give stolthed over at eje en af de kun 100 sten i verden," lyder beskrivelsen.

Cibicom kommer med på Nord Energis fibernet

Cibicom tilslutter sig nu Nord Energis Fibernet, hvor selskabets vil sælge erhvervsløsninger.

Det oplyser Opennet i en pressemeddelelse.

Nord Energi åbnede fibernettet i 2020 for en række internet- og tv-udbydere. Seneste skud på stammen er så Cibicom, der nu kan sælge til virksomheder i det meste af Vendsyssel, herunder Hjørring, Hirtshals, Frederikshavn, Skagen og Sæby, samt på Læsø.

Nord Energi har allerede givet 11 forskellige indholdsleverandører adgang til at sælge internet og TV på deres fibernet, hvoraf de 9 er aktive.

Cibicom ejer og driver ligeledes en landsdækkende infrastruktur af 35 sendemaster, der blandt andet benyttes til broadcast af tv og radio og kritiske kommunikationsløsninger til beredskab og industri.

"Borgerne og andelshaverne i vores fiberforsyningsområde bor i en del af landet, som er meget langt fremme i forhold til digitale muligheder, med et fuldt udrullet fibernet. Det er derfor også vores ambition, at de skal have så mange valgmuligheder som muligt, og det gælder ikke mindst vores virksomheder," siger Christian Frost Lauritsen, direktør i Nord Energi Fibernet.