Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google indfører nye tiltag til børn / Hjemmearbejdende Google medarbejdere kan blive skåret i løn / Cloud-veteran stopper hos AWS

Google indfører nye tiltag til børn. Hjemmearbejdende Google medarbejdere kan blive skåret i løn. Cloud-veteran stopper hos AWS. Microsofte-partner køber konkurrent.

Vi tager endnu engang hul på dagens korte it-nyheder her fra Computerworld.

Det er endnu engang Jakob Schjoldager, der har sammensat dagens nyhedsoverblik denne onsdag morgen.

Google indfører nye tiltag til børn

Søgegiganten Google lancerer en række tiltag, der skal gøre børns færden på selskabets platforme mere sikkert.

Tiltagene skal ifølge selskabet blandt andet give forældre mulighed for at sætte retningslinjer for deres børns tilstedeværelse på Google og Youtube.

"Intet er vigtigere end sikkerheden for vores børn og unge. Ikke bare i det virkelige liv, men også når de færdes på nettet. Derfor er det også naturligt – og nødvendigt – at vi hele tiden forbedrer de værktøjer, som både børn og deres forældre har for at færdes trygt på nettet. Det indebærer så også, at vi strammer skruen nogle steder,” siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark i en pressemeddelelse.

Det er syv tiltag, der skal skærme børn og unge mod noget af alt det de kan møde på nettet, finder du herunder.

  • Tryggere søgning: Google tilbyder allerede SafeSearch, som filtrerer stødende og seksuelt indhold for at gøre det sikrere at søge information på nettet – funktionen er standard for brugere under 13 år. Fremover bliver det udvidet til også at gælde brugere op til 18 år.
  • Fjern billeder i søgemaskinen: I løbet af de kommende uger introduceres en helt ny politik, der giver alle under 18 år (eller deres forældre/værger) mulighed for at bede om at få fjernet deres billeder fra søgeresultaterne. Et værn mod bl.a. mobning.
  • Sikker upload på YouTube: YouTube er beregnet til 13 år og op. Gruppen under 18 – altså de 13-17-årige – bliver fremover sat til den mest private indstilling, så deres uploadede videoer kun kan ses af dem selv og dem, de selv aktivt vælger. Dermed skal de unge træffe et mere oplyst valg af digitalt fodspor.
  • Autoplay slås fra: For de 13-17-årige bliver automatisk afspilning (autoplay) fremover slået fra som standard. Samtidig vil de unge få påmindelser om at tage en pause fx ved sengetid.
  • Placeringshistorik: Placeringshistorik er i dag slået fra som standard for alle brugere, mens man kan slå det til, hvis man ønsker det. Fremover bliver den mulighed helt lukket for brugere under 18 år. Forældre har dog stadig mulighed for at se, hvor deres børn befinder sig gennem Androids Family Link.
  • Annoncering: Annoncører kan ikke længere målrette annoncer baseret på alder, køn og interesser til børn under 18 år. Google forhindrer også visningen af aldersbestemte annoncekategorier for teenagere.
  • Google Play: I Google Play kommer en ny sikker sektion, hvor forældre kun finder apps, som bedømmes som familievenlige. Udviklere skal blandt andet redegøre for, hvordan deres apps indsamler og bruger data, så forældre nemt kan vurdere, hvad de giver tilladelse til, før de henter de enkelte apps.

Hjemmearbejdende Google medarbejdere kan blive skåret i løn

Vi bliver ved nyheder fra Google.

Der kan nemlig være reduktioner på vej i lønnen til Google medarbejdere, der fortsat vælger at arbejde hjemmefra.

Medarbejdere der vælger at blive hjemme frem for at tage transporttiden hver morgen kan se frem til lidt færre penge i lønposen.

Det skriver Reuters.

En tendens som flere andre it-virksomheder i Sillicon Valley også har taget. Dermed kommer medarbejdere, der bor uden for de dyre områder i Sillicon Valley til at blive kompenseret mindre mens de sparer penge på huslejen.

"Vores kompensationsmodeller har altid fokuseret på lokation, og vi betaler altid toppen af det lokale marked baseret på hvor medarbejderne arbejder fra," forklarer en talsperson fra Google.

Cloud-veteran stopper hos AWS

Efter mere end 23 år hos Amazon stopper Charlie Bell hos AWS, hvor han har haft en ledende rolle de senere år.

Skiftet kommer kort tid efter AWS hidtidige direktør Andy Jassy forlader cloud-forretningen for at overtage roret for Amazon efter stifter Jeff Bezos.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Charlie Bell er bare en af flere topchefer hos AWS, der har forladt selskabet siden Andy Jassy rykkede over i moderselskabet, skriver mediet.

Amazon vil ikke fortælle om Charlie Bell forlader AWS til fordel for et andet job, men det har været tilfældet for en række andre af de topfolk, som det seneste år har forladt cloud-giganten.

Charlie Bell var ifølge CNBC en af personerne, der var i betragtning til at overtage Andy Jassys rolle i AWS, da han blev administrerende direktør for Amazon.

Microsofte-partner køber konkurrent

Consit Gruppen udvider forretningen og køber IVIN Analytics, der arbejder med Business Intelligence.

Dermed bliver selskabet tilføjet til porteføljen af virksomheder, der allerede består af Dynateam, Global Solutions 365, Easyflow Agency og Nordic NDC.

"Præsentation og analyse af data er blevet et umådeligt vigtigt strategisk redskab for virksomheder i den dynamiske verden vi befinder os i. IVIN Analytics er eksperter indenfor dette område som er i kraftig vækst og vi har derfor længe haft et ønske om at styrke Consit Gruppen med præcis disse kompetencer," siger Morten Skovby, administrerende direktør i Consit Gruppen om opkøbet.

"Med IVIN Analytics som en del af Consit Gruppen befæster vi vores strategiske struktur, hvor hvert datterselskab er specialister indenfor deres specifikke område, men samtidig er en del af et samlet digitalt hus, hvor løsninger og kompetencer komplementerer hinanden.
Det er et perfekt match på alle måder og vi glæder os til at præsenterer de spændende nye løsninger for vores kunder."

Parterne oplyser ikke beløbet, der ligger bag opkøbet.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering