Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Forbrugere er i tvivl om 5G-fordele / Eksperter advarer: Danskernes webkameraer er åbne for hackere / Sikkerhedsstyrelsen advarer mod farlige mobil-opladere

Forbrugere er i tvivl om 5G-fordele. Eksperter advarer: Danskernes webkameraer er åbne for hackere. Sikkerhedsstyrelsen advarer mod farlige mobil-opladere. It-milliardærer smider penge efter elbilsmetaller i Grønland. Biden bakker op om lovgivning mod kryptovaluta.

Godmorgen og velkommen til gennemgangen af dagens korte it-nyheder.

Bag tasterne sidder Jakob Schjoldager, og vi lægger ud med en historie om den kommende 5G-udrulning.

Forbrugere er i tvivl om 5G-fordele

En stor del af verden forbrugere er stadig i tvivl om de konkrete fordele ved den kommende 5G-teknologi.

Derfor investerer de amerikanske telegiganter Verizon og AT&T nu massivt i oplysning af amerikanerne om fordelene.

Det skriver erhvervsmediet CNBC, der tilskriver den faldende interesse fra forbrugerne, at mange har siddet hjemme under pandemien og brugt deres wifi.

"Nu er folk spændte og klar til at komme ud fra deres hjem og opleve 5G i det fri. Vi vil dramatisere mulighederne, der rent faktisk betyder noget for kunderne," siger David Christopher, EVP for partnerskaber og 5G til mediet.

Der ser dog også ud til at være brug for at overbevise forbrugerne om fordelene ved den nye teknologi. Bare hver fjerde amerikaner mener, at 5G vil være hurtigere end deres nuværende 4G forbindelse, og kun fem procent er klar til at betale mere om 5G-forbindelsen.

Eksperter advarer: Danskernes webkameraer er åbne for hackere

Hver tredje dansker har valgt at dække webkameraet på deres computer, og det giver anledning til bekymring hos ingeniørforeningen IDA.

Det er nemlig relativt enkelt ifølge IDAs ekspert i it-sikkerhed, Jørn Guldberg, for hackere at få adgang til danske webcameraer på computeren.

"Langt de fleste danskere låser deres hoveddør, når de forlader hjemmet, og det burde de også gøre med kameraerne på deres elektronik. Det er i dag muligt for hackere på et meget lavt niveau at få adgang til et stort antal computere, for derefter at overvåge folk. Det kan ske ved phishing eller falske hjemmesider, hvor folk uforvarende kommer til at falde i fælden," siger han i en meddelelse.

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod farlige mobil-opladere

Der er massive problemer med opladere til blandt andet mobiltelefoner på det danske marked.

Kun hver fjerde mobiloplader som Sikkerhedsstyrelsen har undersøgt levede op til alle reglerne.

For den resterende del var det nødvendigt med mere vejledning til udbyderen og for mere end halvdelen af udbyderne er produktionen helt blevet stoppet.

"Vi konstaterede i ni tilfælde, at der var så alvorlige fejl ved usb-opladerne, at vi måtte give påbud om at få produkterne kaldt tilbage fra forbrugerne, mens yderligere én forhandler frivilligt kaldte sit produkt tilbage. Derudover var der syv produkter, hvor vi krævede salget stoppet, og en forhandler valgte selv at stoppe salget. Det er alt for mange produkter med alvorlige fejl, når det drejer sig om et produkt, som stort set alle danskere har i hjemmet og som kan være skyld i både stød og brand," siger vicedirektør Sikkerhedsstyrelsen Christian Thorhauge i en meddelelse.

Sikkerhedsstyrelsen har undersøgt 40 usb-opladere, og den undersøgelse viste altså, at man skal være på vagt som forbruger.

"Når en fabrikant CE-mærker et produkt, skal der være dokumentation for, at produktet lever op til reglerne på området. Derudover har vores kontrol vist, at hvis mærkningen på en oplader er mangelfuld, er der to en halv gang større sandsynlighed for, at produktet heller ikke er i orden," siger Christian Thorhauge.

It-milliardærer smider penge efter elbilsmetaller i Grønland

Bill Gates og Jeff Bezos er blandt nogle af investorerne, der har smidt et trecifret millionbeløb i selskabet Bluejay Mining.

Planen er, at selskabet skal lede efter sjældne metaller til elbiler i Grønland.

Det skriver Finans.

Selskabet har en dansker i spidsen i form af Bo Steensgaard og han ser meget frem til at sætte jagten ind på materialer til fremtidens el-biler.

"Vi er begejstrede for at have en partner, som er helt fremme, hvad angår teknisk innovation og nye metoder til at efterforske på – og med støtte fra nogle af verdens mest succesfulde investorer," siger han ifølge mediet.

Biden bakker op om lovgivning mod kryptovaluta

Den amerikanske præsident Joe Biden er klar med opbakning til ny lovgivning, der skal forsaøge at tøjle markedet for digital valuta.

En række amerikanske politikere er på vej med et lovforslag, der blandt andet skal beskatte kryptovaluta. Det får Det Hvide Hus til at bakke op om ideerne bag forslaget.

Det skriver CNBC.

Joe Biden mener, at der er "den rigtige balance og er et vigtigt skridt mod en skattelovgivning."

Amerikanske politikere har længe arbejdet på, hvordan man regulere området ligesom Joe Biden tidligere også har bakket op om ideen om strengere regulering.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering