Artikel top billede

Billedet er fra International Olympic Committee, medaljerne på billedet er fra 2010. Fotograf: Mine Kasapoglu

Bæredygtige OL-medaljer er lavet af mobiltelefoner

Årets OL-medaljer er både en konkurrence-præmie og en opfordring til at genanvende mobiltelefoner, for årets medaljer er lavet udelukkende af genbrugsmateriale fra gammelt elektronik fra den japanske befolkning.

Danske Jesper Hansen, der onsdag vandt sølv i skeetskydning og Frederic Vystavel og Joachim Sutton der vandt bronze i roning går i disse dage rundt med de prestigefyldte runde skiver om halsen - OL-medaljerne - som samtidig er millioner af japaneres gamle elektronik.

Den Olympiske Organisationskomité har nemlig siden 1. april 2017 indsamlet mere end seks millioner gamle mobiltelefoner samt andet elektronisk udstyr. Det skriver DR.

Det har de gjort for at bruge materialerne fra udstyret til at lave sportseventets OL-medaljer så bæredygtigt som muligt.

De mange elektroniske dele er kommet ind fra 90 procent af Japans byer hvorfra der er udvundet 32 kilogramm guld, 3.500 kilogram sølv og 2.200 kilogram kobber.

Og miljøprojektet er noget der batter, fortæller ekspert, Henrik Wenzelo fra Syddansk Universitet, til DR. For smartphones og andet elektronisk udstyr at propfulde af råstoffer. Så indsamlingen af de mange telefoner og elektroniske dele er i sig selv en succes.

Dertil kommer, at det er lykkedes at skille de forskellige dele og bruge det i genanvendelse.

"80 procent af miljøbelastningen fra mobiltelefoner kommer fra fremstillingsprocessen. Derfor betyder det rigtig meget, at materialerne kan blive genvundet," forklarer Wenzel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere