Mellem 800 og 1.500 virksomheder verden over kan være ramt af det ødelæggende cyberangreb, der blandt andet tvang svenske Coops mere end 800 butikker til at lukke.
Det oplyser den amerikanske it-leverandør Kaseya, der blev ramt af angrebet, der har inficeret en lang række af virksomhedens kunder.
Selskabets direktør understreger dog, at det er svært at komme med et præcist tal da flere af selskabets kunders kunder også kan være blevet påvirket.
Det skriver Reuters.
Danmark ser dog ud til at være gået fri fra de værste konsekvenser efter angrebet, der allerede er blevet vurderet som et af de mest omfattende nogensinde.
Center for Cybersikkerhed har ikke kendskab til nogen danske virksomheder, der er blevet ramt af hackerangrebet.
“Antallet af organisationer, som bruger Kaseyas produkter i Danmark, er for nuværende ukendt. Søgninger i sårbarhedsdatabaser har ikke vist nogle eksponerede Kaseya-servere i Danmark. REvil hævder selv, at mere end en million systemer er kompromitterede,” lyder det fra Forsvarets Efterretningstjenestes cyberenhed.
REvil er en kendt russisk hackergruppe, som forventes at stå bag angrebet. en teori, som Center for Cybersikkerhed vurderer som sandsynlig.
“CFCS vurderer på baggrund af de nuværende tilgængelige oplysninger, at det er troværdigt. REvil har tidligere stået bag flere omfattende ransomware-angreb, bl.a. mod den amerikanske kødproducent JBS i juni 2021,” skriver centeret.
Samtidig understreger Center for Cybersikkerhed dog, at der fortsat er mange ubekendte omkring angrebet.
“Der er stadig en del uklarhed omkring angrebet, og vurderingerne kan derfor ændre sig, når nye oplysninger om angrebene bliver tilgængelige for CFCS.”
Vil ikke afvise at forhandle med hackere
Gruppen bag angrebet har allerede offentligt krævet 70 millioner dollar, for at frigive filerne, som er blevet krypteret efter ransomware-angrebet. Det svarer til mere end 400 millioner danske kroner.
Kasyas topchef afviser dog at kommentere på, om selskabet har planer om at indgå i en forhandling med de kriminelle bagmænd.
"Jeg kan hverken kommentere ja, nej eller måske,” siger selskabets administrerende direktør til Reuters.
"Ingen kommentarer om alt der handler om forhandlinger med terrorister på nogen måde.”