Artikel top billede

Kaseya har været kompromitteret tre gange før det gigantiske hack i juli gjorde virksomheden verdenskendt

Kaseya er blevet kompromitterede igen og igen og igen... og så igen. Se her hvorfor Kaseyas sikkerhed har været så udfordret.

Kaseya er kommet på alle læber i it-branchen siden 2. juli, hvor den ellers anonyme Miami-baserede virksomhed blev ramt af "verdens størte hackerangreb". Men det viser sig, at det ikke er første gang virksomheden har været kompromitteret af ondsindede aktører.

Faktisk han softewareleverandøren været igennem yderligere tre mere eller mindre succesfulde angreb siden 2014.

2019

Forrige gang Kaseya fandt sig selv midt i et hackerangreb var i 2019, hvor softwareleverandøren selv blev offer for et kædeangreb, hvor Kaseya befandt sig i andet led.

Via et andet selskabs tilføjelsessoftwarekomponent til Kaseya VSA - Kaseyas Virtual System Administrator-produkt - kom ransomware ind og forårsagede skader - dog i mere begrænset omfang end i år.

Eksperter har ifølge AP News har oven i købet forbundet nogen af de samme hackere med 2019-angrebet, som senere har dannet hackergruppen Revil, som står bag 2021-angrebet på Kaseya.

2018

I 2018 lykkedes det hackere at infiltrere Kaseyas fjernværktøj for at køre en såkaldt "cryptojacking"-operation.

Her kanaliserer bagmændene styrken fra ramte computere til mining af kryptovaluta. Dette sker ofte uden at ofrene bemærker det.

Det var et mindre skadeligt brud, men angrebet baserede sig ligeledes på Kaseya VSA, som gerningsperonerne bruge som spingbræt for at få adgang til de virksomheder, der bruger det.

2014

Tilbage i 2014 sagsøgte Kaseyas egne grundlæggere virksomheden i en tvist om ansvaret for en VSA-sikkerhedsfejl.

Fejlene gjorde det muligt for hackere at lancere en separat kryptovaluta-ordning. Dengang nægtede grundlæggerne ansvaret for sårbarheden og kaldte selskabets anklager mod dem en "falsk påstand."

Næsten alle Kaseyas sikkerhedsproblemer kommer på baggrund af velkendte kodningssårbarheder, der burde have været behandlet tidligere, sagde cybersikkerhedsekspert Katie Moussouris, der er grundlægger og administrerende direktør for Luta Security.

De fleste af angrebene har været afhængige af SQL-injektioner - en gammel teknik, som hackere bruger til at injicere ondsindet kode i webforespørgsler.

”Det peger på et kronisk produktsikkerhedsproblem i Kaseyas software, der forbliver uadresseret syv år senere,” siger hun til AP News.

"Når organisationer vælger at overse sikkerhedsudfordringer, fortsætter hændelserne, og som i dette tilfælde bliver de værre."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere