Artikel top billede

Visa smider over 13 milliarder kroner på bordet for svensk fintech-startup

Den svenske fintech-startup Tink er på vej til at blive opkøbt af Visa, der er klar til at lægge 1,8 milliarder euro.

Betalingskæmpen Visa er klar til at spendere 1,8 milliarder euro svarende til 13,4 milliarder kroner for den svenske fintech-startup Tink.

"Ved at slå os sammen med Visa,
kan vi bevæge os hurtigere og nå længere end nogensinde før. Visa er den perfekte partner til den næste fase af Tinks rejse, og vi er utroligt begejstrede for, hvad dette vil bringe vores medarbejdere, kunder og for fremtiden for finansielle tjenester," lyder det fra CEO Daniel Kjellén i en meddelelse.

Tink er en af de ledende europæiske fintech-spiller inden for API'er til banker.

Planerne om opkøbet sker efter, at Visa i begyndelsen af året måtte se sit planlagte opkøb af fintech-virksomheden Plaid for 5,3 milliarder dollar gå i vasken. Det skete efter, at det amerikanske justitsministerium anlagde en konkurrencesag mod sammenlægningen af de to.

Tink tilbyder en enkelt API, så kunder kan oprette forbindelse til bankkonti fra deres egne apps og tjenester. For eksempel kan man bruge Tinks API til at få adgang til kontoudtog, igangsætte betalinger, hente bankoplysninger og opdatere disse data regelmæssigt, lyder det.

Tink integrerer i dag med 3.400 banker og finansielle institutioner, og 300 banker og fintech-startups bruger Tinks API til at få adgang til tredjeparts bankoplysninger.

PayPal, BNP Paribas, American Express og Lydia er blandt Tinks kunder, som samlet har 250 millioner bankkunder i hele Europa.

Visa planlægger at bevare brandet og ledelsesteamet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere