Tele2 åbner for fælles Song-ejerskab

Tele 2 har sænket paraderne i kampen om Song Networks. Ved at slette kravet om at 50 procent af aktierne skal være i hus før selskabet vil gennemføre købet, er der større mulighed for at striden ender med en fælles løsning med TDC.

Tele2 har fjernet sit krav om at kontrollere mindst 50 procent af aktierne i Song Networks for at gennemføre sit købstilbud.

Dermed er der indbudt til dans mellem de to stridende parter, TDC og Tele2, vurderer analytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Bank.

Han har hele tiden set en forhandlingsløsning som det mest logiske, og dagens udmelding fra Tele2 underbygger hans forventning.

Villig til at slå halv skade

- Uden 50 procent-kravet indikerer Tele2, at det er villig til en fifty-fifty løsning eller en fyrre-fyrre, hvor Song forbliver børsnoteret, siger Poul Ernst Jessen.

På aktiemarkedet blev reaktionen om, at Tele2 nu praktisk taget har de samme krav som TDC, negativ for Song-aktien, der droppede et par kroner.

Det skete primært fordi investorerne nu ikke længere tror på et overbud fra TDC, lyder forklaringen fra Poul Ernst Jessen.

Tele2's udmelding kommer, efter at Song Networks bestyrelse i sidste uge advarede sine investorer om risikoen ved Tele2's krav om 50 procent ejerskab.

Investorerne risikerede, at Tele2 aflyste sit bud, hvis det kun opnåede 49 procent af stemmerne, og dermed risikerer man at tabe 2,5 svenske kroner per aktie ned til TDC's bud..

Så derfor kunne man lige så godt sælge i markedet eller acceptere TDC's bud, hvis man som investor ville sikre sig pengene.

- Vores betingelser en nu praktisk taget identiske med TDC's betingelser, men vi tilbyder 2,5 svenske kroner mere per aktie end TDC. Vi er stadig overbeviste om at vores tilbud vil blive accepteret, udtaler Lars-Johan Jarnheimer, der er administrerende direktør i Tele2.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere