Utallige virksomheder verden over døjer med chipmanglen, men en vis gruppe klarer sig strålende.
Det er chipproducenterne, der oplever kronede dage, mens efterspørgslen efter komponenter er røget op gennem loftet.
Da der er kamp om de eftertragtede chips, har producenterne været i stand til at sætte prisen op.
Det har sikret bugnende kassebeholdninger hos selskaberne i løbet af årets første kvartal, skriver CNBC med henvisning til et dugfrisk rapport fra Trendmicro.
Den samlede omsætning fra producenterne slog rekord med 22,75 milliarder dollar, svarende til 138 milliarder kroner.
Mikrochips indgår efterhånden i alt hardware lige fra køleskabe og hårtørrer til biler og elcykler. Derfor er massevis af fabrikker verden over pressede, da produktionsbåndene må sættes på standby, hvis ikke der er nok komponenter.
Taiwanesiske TSMC sad som verdens største producent på 57 procent af det samlede marked i kvartalet. Omsætningen steg til 12,9 milliarder kroner, hvilket er to procent højere end året forinden.
Giganterne SMIC fra Kina og Microelectronics Corporation fra Taiwan oplevede en stigning i omsætningen på henholdsvis fem og 15 procent.
Sydkoreanske Samsung, der også er blandt verdens største producenter, oplevede en omsætning, der faldt med to procent til 4,1 milliarder dollar i de tre måneder. Denne nedgang kan dog delvist forklares med den vinterstorm, der ramte Texas i februar, hvor selskabet måtte lukke fabrikker midlertidigt grundet størmsvigt, skriver CNBC.
Sidste kvartal bød på nye rekorder, og samme scenarie forventes at gøre sig gældende for næste kvartal.
Der er nemlig udsigt til, at priserne fortsætter med at stige samtidig med, at efterspørgslen fortsætter, konkluderes det i rapporten.