En ny rapport fra USA viser, at den amerikanske regering planlægger at ramme Rusland med en række sanktioner som modtræk til de cyberangreb, som USA mener, atRusland har ramt landet med over det seneste år.
Angrebene tæller blandt andet det store SolarWind-angreb, der rullede i december 2020 og ramte en lang liste af store virksomheder verden over.
Påstået indblanding i præsidentvalget 2020 er også en af årsagerne til sanktionerne, der med al sandsynlighed begynder udrulningen torsdag. Det skriver BBC.
SolarWinds ramte både private virksomheder, organisationer og statslige organer.
Blandt andet ni amerikanske ministerier og departementer - herunder finans- og handelsministeriet, forsvarsministeriet, agenturet for biomedicin og folkesundhedsforskning og det amerikanske atomvåbenlager.
Du kan læse mere om angrebet her: FireEye, Microsoft og den amerikanske regering: Her er overblikket over det største hack i amerikansk historie
Tiltagene kommer nok ikke bag på Rusland, da de har været på vej siden marts. Dengang lød det fra pressechefen i det Hvide Hus, Jen Psaki:
"Som vi tidligere har sagt, så vil vi svare igen på SolarWind-hacket med en række tiltag. Vi kommer ikke til at diskutere rækkevidden af reaktionerne offentligt."
Læs også: USA vil svare igen på russisk hackerangreb med "en række tiltag"
Men nu er den interne diskussion åbenbart overstået.
Udvisninger og økonomiske blokkeringer
Tiltagene rettes mod mere end 30 russiske enheder og inkluderer, at mindst 10 personer udvises fra USA - heriblandt russiske diplomater og embedsfolk.
Andre tiltag planlagt af Biden-administrationen går ud på at forsøge at forhindre amerikanske finansielle institutioner i at handle ny gæld i fremtiden, der er udstedt af den russiske centralbank, finansministeri og statslige formuefond. Det skriver Bloomberg.
Talspersoner på vegne af den amerikanske regering har tidligere meldt offentligt ud, at USA vil forsvare sine interesser.
Og tirsdag i denne uge meldte Joe Biden det samme ud direkte til den russiske leder Vladimir Putin i en telefonsamtale mellem de to.
Under opkaldet sagde Biden at USA ville "handle fast". Han foreslog desuden det russiske statsoverhovede et møde i "et tredjeland", så der kunne blive mulighed for at finde samarbejdsområder.
Læs også: SolarWinds-hackere nåede helt ind i amerikanske topembedsmænds mail-konti
Men spændingerne mellem USA og Rusland for nuværende er ikke til at overse.
Sidste måned bekræftede Joe Biden i et tv-interview at han betragter Putin som en morder, og at tiden hvor USA bejler til Rusland er forbi.
Rusland benægter alt
Den russiske regering har den dag i dag stadig ikke erkendt at have noget med SolarWinds-angrebet at gøre - også kaldt "det største angreb i amerikansk historie".
Rusland benægter desuden også deres påståede indblanding i det amrikanske 2020-valg. Samt en række af de andre beskyldninger, som USAs sanktioner udspringer fra.
Ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov, sagde i sidste uge, at Rusland ville gengælde for eventuelle nye sanktioner, som han afviste som et "dumt" instrument.
Læs også: Efter gigantisk hack: USA truer med modangreb mod Rusland