Artikel top billede

Streaming: Finalesæson af fremragende spionserie endelig tilgængelig i Danmark

Homeland lukker og slukker med sæson otte, der meget vel kan være en af en virkelig god series allerbedste.

Analytiker og agent Carrie Mathison (Claire Danes) er gået grueligt meget ondt igennem de seneste år.

I de første sæsoner af Homeland holdt hun øje med, om marinesergent Nicholas Brody (Damian Lewis) var vendt radikaliseret hjem fra et langvarigt fangeskab hos en flok grusomme islamister.

Efterfølgende har den bipolære agent været kloden rundt flere gange i mere eller mindre officiel sammenhæng. Sidst i sæson syv blev hun løsladt efter mere end et halvt års barsk russisk fangeskab, hvor hun blev nægtet den medicin, der holdt bare nogenlunde sammen på hendes skrøbelige sind.

Nu er ottende og sidste sæson af Homeland efter et års forsinkelse endelig tilgængelig herhjemme på streaming (Viaplay).

Da vi møder Carrie igen, er hun ikke i spor god form. Men det eneste, man kan være sikker på er, at situationen altid går fra skidt til værre.

I sæson otte beklæder hendes mentor Saul Berenson (Mandy Patinkin) posten som national sikkerhedsrådgiver, og han vil nu have hende til Afghanistan for at få lidt styr på situationen dernede. Det skal nok gå godt.

Homeland har gennem de senere år vist sig som den nok bedste og mest interessante nyfortolkning af en spiongenre, der ellers ofte har siddet fast i koldkrigsmudder.

Den er vanvittigt spændende, rørende og blander hightech, konspirationer, stormagtsspil, ekstremisme, skæg og blå briller på en måde, der forekommer troværdig. I hvert fald i det store og hele.

For, indrømmet: I perioder har handlingen forekommet at være lidt langt ude. Men alligevel er Homeland ofte blevet overhalet indenom af virkeligheden.

Eksempelvis når en russisk systemmodstander forgiftes gennem sine underbukser, en saudisk journalist skæres i småstykker på en ambassade – eller da en amerikansk præsident opfordrede den ophidsede pøbel til at marchere mod Capitol Hill. I dén sammenhæng forekommer nogle af de mere skøre påfund i Homeland at være helt plausible.

Ser man ikke allerede Homeland, så kan serien varmt anbefales. Den har også vundet et utal af priser, ligesom skuespil og casting er fremragende. Tager man et kig på IMDB, ser sæson otte ud til at lukke serien af i allerfineste stil: Samtlige afsnit får en bedømmelse over 8,1 og adskillige afsnit er helt oppe at ringe på en rating langt over 9.

Det lover ganske enkelt vanvittigt godt. Se traileren til sæson otte her.

Titel: Homeland. Sæson 1-8 kan ses på Viaplay (Netflix har sæson 1-7)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere