Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei runder én milliard aktive smartphones: Afviser blankt rygter om salg af smartphone-forretning

Grundlæggeren af Huawei Ren Zhengfei fortæller nu, at den kinesiske smartphoneproducent har rundet én milliard aktive telefoner. Samtidig lægger han rygtet om salg af den lukrative forretning endeligt i graven.

Mens USA's skiftende præsidenter har spændt ben for Huawei inden for udrulning af 5G netværket, så ser går det fortsat fremad for selskabet salg af smartphones.

Stifter af det kinesiske it-firma Ren Zhengfei fortæller nu, at Huawei har én milliard aktive smartphones verden over netop nu.

Samtidig slår han endnu engang fast, at der ikke er hold i rygterne om, at Huawei overvejer at sælge smartphone-forretningen fra.

”Vi har besluttet, at vi under ingen omstændigheder kommer til at frasælge vores forbruger-afdeling, vores smartphone-forretning,” siger Ren Zhengfei ifølge en meddelelse fra selskabet.

Læs også: Huawei lægger sag an mod de amerikanske myndigheder

Sakker fortsat bagud

Men på trods af milepælen for smartphone-salget, så går det fortsat ned ad bakke for den kinesiske producent.

Sanktioner fra USA har ramt Huawei hårdt, og for kort tid siden blev virksomheden vippet af tronen som verdens største producent af telefoner.

I 2020 solgte Huawei 33 millioner telefoner. Det er et fald på 41 procent sammenlignet med året før, og samtidig rasslede selskabet ned på en sjetteplads over største producenter af smartphones.

Læs mere her: Huaweis smartphone-salg styrtdykker efter amerikanske sanktioner: Mister førstepladsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere