Ifølge Intel er bærbare udstyret med selskabets nyeste processorer mindst lige så hurtige og strømeffektive som Apples nye M1-baserede stjerner.
Det er til trods for en bred enighed blandt anmeldere om, at Apples første egenudviklede processor, døbt M1, er i en klasse for sig, når det gælder ydelse i forhold til strømforbrug, hjulpet godt på vej af sine heterogene arkitektur.
Chip-kæmpen Intel insisterer nu i et nyt PR-offensiv på, at maskiner udstyret med 11. generation af Core-processorerne rent faktisk er hurtigere, når det gælder en lang stribe opgaver.
I enkelte tilfælde skulle Intels nye CPU-kollektion være helt op til seks gange hurtigere, lyder det.
Her er de hurtigst
Ifølge Intel skulle selskabets nyeste processor til slanke og lette maskiner, Core i7 1185G7, være op til 3,23 gange hurtigere til kontoropgaver som visse Excel-udregninger, mens de overordnet set skulle uydes 30 procent højere i Intels nye top-processor.
Det er vel at mærke ifølge Intels egne benchmarks.
Computerworlds søstermedie, PCWorld, noterer her, at ud over at tallene skal tages med et gran salt, skal der også medregnes, at der er tale om test-discipliner som sandsynligvis er nøje udvalgt for at sætte Intels nye stjerne i det bedste mulige lys.
Samme strategi blev også anvendt i Intels bredside mod ærkerivalen AMD’s laptop-CPU’er i efteråret, som ifølge Intel selv skulle være langt efter selskabet, når det gælder strømforbrug.
Et lignende billede tegner sig i de såkaldte ’Artificial Intelligence’-discipliner, hvor Intel påstår, at deres nyeste topprocessor løber gennemsnitteligt halvanden gange hurtigere, og endda op til seks gange hurtigere i programmet ’Gigapixel AI’, når der skal forstørres store billeder.
Læs også: Vinterens bedste laptops: Her er Computerworlds favoritter i alle prislag og genrer
Diskutabel driftstid
Intel fortsætter sin tirade mod Apple med overraskende resultater, når det kommer til driftstid.
Her har Apple ellers lykkedes med at kreere en højt ydende processor, der er så strømbesparende, at der både kan ydes højt og bruges så lidt strøm, af den kan køles passivt inde i sin nyeste Macbook Air-model. Som af den grund er helt lydløs i brug.
Ikke desto mindre fremturer Intel, at en maskine som den lette og fine Acer Swift 5 (med Core i7-1165G7 ombord) kan holde sig kørende lige så længe som Macbook Air.
Her skal bemærkes, at Intel i sin test lader skærmen lyse op til hele 250 nits på begge maskiner, mens Acer-maskinen er udstyret med et 56 Wh batteri mod knap 50 Wh i den nyeste Macbook Air.
Vinder på supporten
Er der et område, hvor Intel-processorerne har en medfødt fordel, så er det, når der skal understøttes programmer vidt og bredt – særligt spil.
Det understreger Intel også ved at vise, både hvordan der kan ydes højere i en række udvalgte spil, men særligt hvordan M1-baserede maskiner slet ikke kan afvikle nogle af dagens mest populære spil.
Intels sidste bredside mod Apple går på M1-maskinernes manglende evner, når det gælder tilslutninger. Her minder Intel om, at Apples nye maskiner kommer til kort, når der skal sluttes eksternt tilbehør som mere end en skærm, spillekontrollers, e-GPU og meget andet tilbehør igennem den manglende Thunderbolt-port.