Artikel top billede

(Foto: Brett Jordan)

Amazon i slagsmål mod EU: Sagsøger unionen for dobbelt-undersøgelse

Amazon sagsøger EUs konkurrencemyndighed for at trække Italien ud af en europæisk undersøgelse af handelsgiganten, og dermed skabe grobund for, at Italien kan indlede sin egen undersøgelse sideløbende.

På baggrund af en undersøgelse af handelsgiganten Amazon, som EU-Kommissionen indledte sidste år, har Amazon nu valgt at sagsøge EU's konkurrencemyndighed.

Søgsmålet blev indgivet til den luxembourgske EU-domstol 19. januar. Domstolen er den næsthøjeste ret i Europa, skriver Bloomberg.

Grundlaget for søgsmålet er, at italienske myndigheder mens undersøgelsen stod på på et tidspunkt i processen afskåret fra undersøgelsen.

Europæisk lov siger, at når EU-Kommissionen beslutter at undersøge et spørgsmål, så kan nationale konkurrencemyndigheder ikke undersøge det samme emne sideløbende eller efterfølgende.

Men ved at afskære Italien fra undersøgelsen, kunne italiense konkurrencevagthunde starte deres egen individuelle undersøgelse af den problematik, der handlede om EU's bekymring over hvordan e-handelsgiganten promoverede og fremhæver sælgere af bestemte produkter.

Derfor lægger Amazon nu sag an, for at få EU til at trække Italien med tilbage i den europæiske undersøgelse.

Kommissionen melder ud, at den "noterer sig" Amazons anke mod beslutningen og vil forsvare sin sag i retten.

Amazon skriver i en bekendtgørelse, at selskabet "fortsat vil samarbejde fuldt ud med Kommissionen og den italienske myndigheds efterforskning."

Undersøgelsen har til formål at kontrollere, hvordan sælgere kan tilbyde produkter til Amazons Prime loyalitetsprogram, der tilbyder gratis levering, og om det effektivt favoriserer Amazons egne produkter og sælgere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjeneste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere