Et omfattende hackerangreb mod amerikanske ministerier fortsætter med at brede sig.
Nu er it-giganten Microsoft også blevet ramt.
Torsdag kunne it-giganten fortælle, at der var fundet ondsindet software i egne systemer, som relaterer sig til den massive hackerkampagne.
Det skriver Reuters.
Tidligere på ugen var en række amerikanske embedsmænd ude og meddele, at flere regeringsorganer var under angreb, blandt andet forsvarsministeriet samt finans- og handelsministriet.
Microsoft har brugt Orion, en populær software fra SolarWinds til netværksadministration. Det er samme software, der mistænkes for at blive udnyttet i et russisk angreb på den amerikanske regering.
Læs også: Efter kæmpe hackerangreb: Nu blokerer Microsoft for malwareramt Solarwinds-software
Med denne ondsindede software er Microsofts egne produkter endt med at angribe ofte, skriver Reuters.
Derfor udsendte USA's National Security Agency en sjælden "cybersikkerhedsvejledning" torsdag, hvor det blev beskrevet, hvordan visse Microsoft Azure-tjenester muligvis var blevet kompromitteret af hackere. Agenuret instruerede derfor brugere om at låse deres systemer.
"Som andre SolarWinds-kunder har vi aktivt ledt efter indikatorer for denne aktør og kan bekræfte, at vi har opdaget ondsindede Solar Winds-binære filer i vores miljø, som vi isolerede og fjernede,” siger en talsmand fra Microsoft.
Han tilføjede samtidig, at it-giganten ikke havde fundet indikationer på, at dets systemer var blevet brugt til at angribe andre.
Joe Biden vil gøre it-sikkerhed til topprioritet
Joe Biden, der snart indtager præsidentembedet i USA, var ude torsdag og udtrykke sin bekymring for det pågående hackerangreb.
"Min administration vil gøre cybersikkerhed til en topprioritet på alle regeringsniveauer - og det vil have absolut øverste prioritet at håndtere dette brud på sikkerheden, siger Biden ifølge Ritzau.
Torsdag kom det ligeledes frem, at National Nuclear Security Administration (NNSA), der administrerer og vedligeholder landets atomvåbenlager, var blevet ramt af angrebet. Det kunne Politico fortælle.
Denne instans, der hører under det amerikanske energiministerium, var ligeledes blevet hacket via sine netværk.
En talsperson fra NNSA fortæller, at denne malware "er blevet isoleret til forretningsnetværk udelukkende” og ikke har påvirket amerikansk national sikkerhed, herunder NNSA.
I dag fredag skal FBI og en række andre amerikanske regeringsinstanser forelægge sagen for den amerikanske kongres.
SolarWinds-softwaren Orion benyttes af tusindvis af virksomheder og regeringsorganer. Selskabet har været ude og fortælle, at over 18.000 kun har downloadet den seneste softwareopdatering, der indeholder en bagdør, som har hackerne har udnyttet.