Artikel top billede

Ny brancheforening for tech-startups er gået i luften: Se den nyvalgte bestyrelse her

Den nye brancheforening for tech-startups er ved at tage form. Foreningen er stiftet, bestyrelsen er valgt og første møde er afholdt. Se listen over de syv bestyrelsesmedlemmer her:

Den nye brancheforning for tech-startups (BTS) er godt i gang med at etablere sig.

Den stiftende generalforsamling er afholdt, bestyrelsen er fundet, og det første bestyrelsesmøde er netop afholdt.

Det fortæller iværksætteren Esben Gadsbøll, der er en af de centrale personer bag projektet.

Den nye brancheforening, der henvender sig til vækstvirksomheder og tech-startups, løftede sløret for foreningens planer tilbage i starten af juli.

50 prominente tech-iværksættere var gået sammen om initiativet. Fra starten af fik projektet opbakning fra stiftere af blandt andet Tradeshift, Unity, Planday, Vivino, Too Good To Go, PLEO, Founders, Rainmaking og Queue-it.

Læs mere her: 50 tech-iværksættere er gået sammen om ny brancheforening: Se listen med de prominente navne her

Brancheforeningen så officielt dagens lys ved den stiftende generalforsamling tilbage i september 2020, hvor bestyrelsen blev valgt ind.

Her er bestyrelsen

Brancheforeningen er konstrueret sådan, at der er plads til 12 bestyrelsesmedlemmer.

Men foreløbigt består bestyrelsen af syv medlemmer, hvorefter den kan udvides løbende, forklarer Esben Gadsbøll, der selv er blevet udnævnt til posten som bestyrelsesformand.

Bestyrelsen består af:

  • Sissel Hansen, stifter og administrerende direktør i Startup Guide
  • Simon Sylvest, medstifter af Founders og Headlight
  • Eske Gunge, administrerende direktør i Actimo
  • Klaus Nyengaard, medstifter og administrerende direktør i Lets Build
  • Erdem Ovacik, administrerende direkør i Donkey Republic
  • Esben Gadsbøll, medstifter af WhiteAway.com og TechBBQ
  • Martin Von Haller, it-advokat og tech-investor
Efter planen vil bestyrelsen mødes mellem seks og otte gange årligt.

Skal ansætte et sekretariat

I sidste uge, onsdag 4. november, løb brancheforeningens første bestyrelsesmøde af stablen.

"Vi er gået i gang med den første arbejdsgruppe, og vi er ved at få gang i den næste også," forklaer Esben Gadsbøll om dagsordenen på det første møde.

Den første arbejdsgruppe, der nu er blevet nedsat, skal fokusere på medarbejderaktier. Her er det overordnede formål at mindske kompleksiteten på optionsprogrammer for både arbejdsgiver og medarbejdere.

Den næste gruppe, som foreningen skal skubbe gang i, vil arbejde med offentlige udbud.

Arbejdet med nogle af foreningens mærkesager er derved skudt i gang, men indtil videre er det frivillige kræfter, der driver projektet.

"Nu arbejder vi hen imod at finde folk, der kan arbejde i foreningen, så vi på den måde kan få den første version af et sekretariat," siger Esben Gadsbøll, der tilføjer, at det endnu er uvist, hvem der biver direktør i brancheforeningen.

Brancheforeningen for tech-startups vil fremover høre hjemme i Matrikel1 på Højbro Plads i Indre København. Her vil det kommende sekretariat høre hjemme.

Støtte fra over 200 tech-startups

Selvom brancheforeningen stadig er ved at etablere sig og definere de fælles mærkesager, så har projektet mødt stor opbakning i tech- og startup-miljøet.

Det kan du læse mere om her: Over 200 tech-startups har allerede meldt deres støtte til ny it-brancheforening: "Jeg er meget positiv overrasket"

30. juli havde over 200 selskaber givet deres støtteerklæring til brancheforeningen.

"Der kommer flere medlemmer til drypvis, men vi er bevidst ikke gået bredt ud. Som det er nu, skal vi have alt det praktiske og administrationen på plads," forklarer Esben Gadsbøll.

I takt med at flere startups melder sig under fanerne, bliver brancheforeningen bekræftet i behovet for en ny og mere markant politisk stemme.

"Jo mere vi graver os ind i de her ting, jo mere bliver vi bekræftet i, at der er brug for den her brancheforening. Der er brug for, at der er nogle, der tager ansvar for at fortælle politikerne, hvad det er, at tech- og vækstiværksætterne har brug for," understreger Esben Gadsbøll.

Her er mærkesagerne

På brancheforeningen hjemmeside fremgår en række mærkesager, der er kort formuleret.

Det gælder blandt andet adgang til talent, risikovillig kapital, diversitet og inklusion samt medarbejderaktier og offentlige udbud.

De forskellige mærkesager vil blive grundigere formuleret i takt med brancheforeningens input fra medlemmer strømmer ind, lyder det.

"Der er nogle unødvendige benspænd for tech-virksomheder i Danmark. Jeg tror ikke, det er intentionen, men sådan er det desværre," Siger Esben Gadsbøll og fortsætter:

"Det er fordi, vi har et apparat, der lovgivningsmæssigt primært er lavet til det, der var, og det der virkede engang. Nu har vi brug for at skabe rammerne for det, der virker i fremtiden og virker i dag."

Læs også: Opblomstringen af ny it-brancheforening får ikke Saxberg til at frygte medlemsflugt: "Jeg ser det ikke som en konkurrent"