Svensk-kinesiske Carl Pei, der er medstifter af den kinesiske mobil-komet Oneplus, forlader nu selskabet.
Det erfarer det svenske erhvervsmedie DI, og det samme skriver en række internationale techmedier.
Den 31-åroge Carl Pei er født i Kina, men han flyttede som seks-årig til Sverige med sin familie.
I 2013 stiftede han Oneplus sammen med iværksætteren Peter Lau.
Det skete efter, at Carl Pei et år tidligere personligt havde taget kontakt til ham via sociale medier. Peter Lau fik herefter posten som topchef for det nye selskab, mens Carl Pei ifølge DI fik ansvaret for selskabets internationale ekspansion.
Han har efterfølgende fortalt, at han i de følgende år mere eller mindre boede fast på billige hoteller rundt omkring i Kina og Indien i et forsøg på bedre at kunne forstå det asiatiske marked.
Læs også: Test: Der er intet middelmådigt over den prisvenlige OnePlus Nord-smartphone
Spillede nøglerolle
Amerikanske Techcrunch skriver endvidere, at Carl Pei har spillet en nøglerolle i at designe Oneplus succesrige produktportefølje.
I de seneste år har OnePlus-telefoner haft held til at tage kampen mod giganter som Apple, Huawei og Samsung.
Offentligheden har kun stærkt begrænset indsigt i forholdene i ikke-børsnoterede kinesiske selskaber, og derfor er det ifølge DI uklart, hvordan Oneplus klarer sig økonomisk.
Selskabet, der har hovedkvarter i Shenzhen, har dog tidligere oplyst, at det i 2017 havde et oveskud og omsatte for 1,4 milliarder dollar, hvilket svarer til 8,8 milliarder danske kroner med den aktuelle dollarkurs.
Vil starte nyt selskab
Ifølge Techcrunch forlader Carl Pei OnePlus, fordi han planlægger at starte sit eget selskab, mens Android-mediet Android Central rapporter, at bruddet kommer umiddelbart efter, at der har været rygter om en intern magtkamp mellem netop Carl Pei og Peter Lau.
Oneplus er ejet af den store kinesiske elektronikproducent BBK Electronics, der også producerer telefoner af mærkerne af Oppo og Vivo.
Carl Pei har tidligere bekræftet over for svenske DI, at han har aktier i Oneplus, men det er uvist, hvor stor en den andel han ejer, og hvilken værdi aktierne har.
Læs også:
OnePlus udvider: Slut med kun at gå efter high-end telefoner