Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Danske Corti har udviklet en robot, der kan hjælpe med at diagnosticere corona via telefonen

En robot der lytter efter særlige nøgleord kan hjælpe myndighederne med at identificere coronasmittede via en telefonsamtale.

Den danske ai-virksomhed Corti har udviklet en teknologi, der kan hjælpe myndighederne med at diagnosticere covid-19 gennnem et telefonopkald.

Det skriver Berlingske.

Corti har i forvejen udviklet en robot, der kan hjælpe alarmcentraler med at diagnosticere hjertestop ved at identificere særlige ord og vendinger i et alarmopkald.

Men da covid-19-pandemien tog fart i foråret besluttede selskabet sig for at træne sin robot i at identificering symptomer på corona.

“I USA var der allerede mange smittede, og via vores partnere i Seattle fik vi en masse opkald fra personer, der troede, at de havde corona, og disse opkald kunne vi analysere. Vi lagde dem op på serveren, trænede robotten og fik testet resultaterne. Herefter sendte vi vores resultater tilbage til vores partnere i USA, som fik dem godkendt og udgav en klinisk publication,” fortæller Cortis stifter Andreas Cleve til Berlingske.

Han forklarer endvidere til avisen, at robotten lærte at skelne mellem potentielle covid-sager, der skulle tages alvorligt og sager, hvor der var mindre grund til bekymring.

En sondring der blandt betød, at akutberedskabet i Seattle kunne spare på deres begrænsede mængde af værnemidler, når de skulle rykke ud i ambulance.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere